Aiheittain

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Hakkaraisen lausumat

Paljon on syntynyt pulinaa ja puhinaa kansanedustaja Hakkaraisen lausunnoista. Niitä on pidetty sopimattomina, rasistisina jne. Mutta ovatko lausumat sittenkin todenperäisiä, tavallisen kansan kokemia? Tässä muutama omasta kokemuksestani.

Kymmenen vuotta sitten lähdimme chat-risteilylle. Saavuimme Helsinkiin rautateitse ja osan joukostamme oli tarkoitus tavata rautatieaseman ravintolassa, josta siirtyisimme taksilla satamaan. Ravintolassa suunnittelimme menemään nurkkapöytään, josta oli näköala sisääntuloon, jotta huomaisimme ryhmämme edustajien saapumisen. Olimme jo istuutumassa pöytään, kun paikallinen alkuasukas varoitti meitä: ”Älkää istuko siihen. Sen kulman on vallannut somalilauma ja ne repii pöydästä pois, kun tulevat paikalle”. Vaihdoimme paikkaa suosiolla, sillä käsittely ei kuulemma ole sieltä hellimmästä päästä.

Toinen risteily parin kuukauden päästä ja samainen asemaravintola. Minun piti käydä hotelli helpotuksessa, mutta en uskaltanut mennä rappuja alas, sillä rappusissa seisoskeli pari epämääräistä tummaa miestä. Pelastuksekseni paikalle saapui pariskunta ja herra sanoi rouvalleen, että tulen saattamaan ja pääsin siinä siivellä alas. Sain kuulla tältä alkuasukas pariskunnalta, ettei wc-tiloihin enää kannata mennä yksin mihinkään vuorokauden aikaan, etenkään naisten.

Ammattini vuoksi, ruokapaikkanani toimivat 24 h huoltoasemat. Muutamassa paikassa en mielelläni enää käy, ellei paikalla ole kollegoita taukoa pitämässä. Sinnekin kun ovat nuo tummat tulijat perustaneet omat kantapöytänsä ja meteli on melkoinen. Happaman mulkaisun saa, jos heidän omimaan pöytään on tullut istutuksi, etenkin kun uusia kantapöytiä vuokrataan jatkuvasti lauman kasvaessa.

Moni vanhus on kertonut pelkäävänsä heitä niin paljon, kun vierailevat Helsingin seudulla sukuloimassa, että pyytävät sukulaistaan tulemaan vastaan junaa tai linja-autoa ja saattamaan sinne takaisin. Ovat myös kertoneet ryöstöyrityksistä.

On aika nostaa kissa pöydälle eikä hyssytellä ongelmaa, joka on monin paikoin vaikea. On iso joukko pakolaisia, jotka eivät ole sopeutuneet yhteiskuntaamme ja tuntuu siltä, etteivät he edes halua sopeutua. He ovat gettoutuneet suurien kaupunkien vuokra-asuntolähiöihin. Niissä ei Suomen sanaa enää kuule lainkaan ja taitaa ihan muut lait olla voimassa, kuin Suomen laki.

Kiitos Herra Hakkarainen, asioista on puhuttava niin kuin ne on, eikä kierrellä kuin kissa kuumaa puuroa.

1 kommentti: