Aiheittain

tiistai 3. toukokuuta 2011

Ja aukene ei

Taas tänään, jälleen kerran, avatessani uutta kahvipakettia, jäin miettimään avaamisen vaikeutta. Kuka kumma noita pakkauksia suunnittelee?

Öppnas här teksti ei todellakaan tarkoita, että se tästä aukeaa. Miksi joka hemmetin paketin, pussin, tms. avaamiseen tarvitaan puukko? Ja miksi kaikki pitää pakata tiukkaan elmu kelmuun, joka ei tasan varmasti aukene repäisyviivan kohdalta? Lapsiturvallisen korkin avaamiseen tarvitaan viereisen päiväkodin leppäkerttu ryhmän edustaja, joka avaa korkin vaivattomasti alle nanosekunnin. Pussin tai paketin repäisyviiva tarkoittaa, sitä, ettei se todellakaan siitä aukea, vaan repeää ihan jostain muualta, sisällön varistessa reippaaseen tahtiin pöydälle ja lattialle.

Tuli mieleen tämä vanha vitsi, jota viljeltiin jo kopiokonehuumorin aikaan:

Amerikassa kehiteltiin jopa kolmeen äänen nopeuteen pystyvää sotilaslentokonetta. Kehitystyö sujui muuten hyvin, mutta aina kun koelennolla saavutettiin kolmas äänennopeus, katkesivat siivet juuresta ja kone tippui alas. Hanke meinattiin jo haudata, kunnes joku tiesi Suomessa olevan aika pätevän miehen ja hänet päätettiinkin isolla rahalla raijata ameriikkaan. Suomalainen tutki vähän aikaa koneen piirustuksia ja sanoi että selvä juttu. Saanko poran ja kolmen millin terän. Hän porasi siiven juuriin vieri viereen reikiä. Tämän jälkeen Suomalainen kertoi koneen olevan valmis. Ymmärrettävästi koelentäjää oli hiukan vaikea löytää mutta se löydettiin ja eikun kone ilmaan. Ensimmäinen ja toinen äänennopeus ylitettiin hienosti ja kaikki alkoivat jännittää mitä tapahtuu kun kolmas äänennopeus ylitetään. Kaikki sujui kuitenkin hienosti ja kone teki vielä silmukankin huimalla kolmenkertaisella äänennopeudella. Onnistuneen koelennon jälkeen järjestettiin lehdistötilaisuus jossa Suomalaiselta kysyttiin että mikä hän on oikein miehiään.
"No minä olen paperi-insinööri, ja olen ollut Serlan vessapaperitehtaalla töissä. Senhän jokainen tietää, ettei se ainakaan, reikien kohdalta katkea".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti