Aiheittain

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mä kuljin herrojen kanssa pellon laitaaPitkään olen katsellut median kirjoittelua meidän hallitusherroista ja jotenkin touhu yhdistyi tuohon vanhaan lauluun.

Ensin sorvattiin säästöjä budjettiin ja kun sovitut asiat eivät miellyttäneet niin Vahva Vasen nosti kytkintä hallituksesta. Hallituksessa päätettiin, ettei paikkoja täytetä, vaan pari heppua hoitaa ne siinä sivussa. Tosin homman hoitamiseen tarvitsi palkata useampi avustaja parille hepulle, joten ainakaan sillä rintamalla ei säästöjä saatu aikaiseksi. Toivottavasti avustajat ovat viisaampia kuin liikenne- ja kulttuuriministeri.

Seuraavaksi tuli eurovaali ja kas kummaa, kun sinne hinkui myös moni säästöjä sorvannut. Pääministeri Käteinenkin hamuaa komissaarin salkkua, ryssittyään ensin Suomen talouden. Huvittavaa on se, että hän on mediassa sanonut: " Suomen tilanne on nyt hyvä ja hallituksen tilanne hyvin kirkas.". Kunpa se olisi hyvä ja kirkas myös kansalaisille. No, pääministeri sitten päätti myös nostaa kytkintä. Kansallisen Sekoomuksen vuosikokouksessa päätetään uudesta pääministeristä, kun kerran valtapuolue on, niin omista joukoista löytynee kapteeni valtiolaivan ruoriin.

Kesä on puoluekokouksien aikaa. Lienee vesisateessa miellyttävämpi taivaltaa kuin paukkuvassa pakkasessa tai nilkkoja myöten loskassa laahustaessa. Kansallisen Sekoomuksen kokousta uhkasivat hieman hillitä Vahvan Vasemman militarisiipi. Tosin siitä uhkauksesta ei sen enempää ole kuulunut.

Urheilullinen Teletumppi valittiin ja onnellisena kertoi hän, että olo on kuin rokkitähdellä. No rokkikonserttiin valinnan jälkeen lähdettiin koko perheen voimin. Ei enää kiinnostanut EU-hommat, vaikka volyymivoittajana sinne uudelleen tulikin valituksi.

Asiaan!

Edellinen pääministeri Katainen, on onnistunut sekoittamaan ministeriensä kanssa koko Suomen talouden ja antoihan tuo EU:kin jo huomautuksen, että valtiolainan määrä on jo EU sopimuksen rajoilla. Veroja, verojen perään ja jonnekin ovat kaikki palvelut kadonneet eikä niihin rahaa enää ole. Etelä-Euroopan kriisimaille kyllä löytyi rahoitusta, mutta kotoiset kohteet ovat jääneet sitä vaille. Suuria ideoita tuli lukuisia ja niiden maksajina duunarit. Omaa ammattialaani tulivat koskemaan direktiivikoulutukset ja niistä minä maksan. Ammattialaltani ollaan poistamassa veroetuus, joten tulevaisuudessa herratkin pääsevät vintage-taksin kyytiin. Yrittäjän rooli erinäisine maksuineen rupeaa muistuttamaan jo venäläistä rulettia.

Nyt sitten valittiin uudeksi pääministeriksi Alexander Stubb ja olen sanalla sanoen kauhuissani. Varmasti hyvä ulkopolitiikassa, mutta sisäpolitiikan tuntemus on heikko ja heikkona pysyy eikä edes paljoa taida kiinnostaa. Ainoa varma asia on se, että tavallisen duunarin ja yrittäjän asema heikkenee. Lisäksi hän tulee nopeasti myymään meidät Eurooppaan, sillä hän on tuon hirviön vankkumaton kannattaja. Sitä hän ei tajua, ettei EU:sta voi tulla oikeaa liittovaltiota, koska yhteistä kieltä ei ole sekä etelän ja pohjoisen kulttuurierot ovat huimat.

Ei myöskään ilahduta pääministeri, joka avoimesti kannattaa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta. Olen pitkään seurannut maahanmuuttajia ja valitettavasti sen mukana on tullut ilmiöitä, jotka eivät meidän kulttuurissa ole hyväksyttyjä. EU-jäsenyyden myötä olemme lisäksi saaneet ristiksemme Romanian, Irlannin, jne. romaanit ja rikostilastot kertovat omaa kieltään, ikävä kyllä. Lisäksi hän on myös vähemmistöryhmien oikeuksien asianajaja ja kuului europarlamentissa ryhmän varapuheenjohtajana. Ilmeisesti hän tulee sallimaan lasten silpomiset monikulttuurisuuden nimissä.

Kokoomuksen iskulauseena on nyt :" Kokoomus on aito kansanliike, jonka tavoitteena on luoda mahdollisuuksien tasa-arvon Suomi. Haluamme säilyttää hyvinvoinnin ja toivon paremmasta myös vaikeina aikoina.". Ainoa ongelma on vain se, että suomalaisella ei ole enää mahdollisuuksia, ei hyvinvointia ja toivo paremmasta on karannut jo kauas. Jatkuvat säästötalkoot, lisääntyvät verot, kauas karkaavat palvelut ja työpaikat, yt-neuvottelujen jälkeen ei useillakaan ole enää toivoa.

Nyt on ollut mediassa kirjoituksia asunnoista, jotka ovat arvottomia. Ne eivät ole enää mitään maaseudun puolittain romahtamispisteessä olevia rakennuksia vaan kaupungeissa olevia. Monesti arvonalennukseen on ollut syynä työpaikkojen katoaminen alueelta tai maahanmuuttajien gettoasuminen. Itse en ostaisi tai vuokraisi asuntoa alueelta, jossa ei kuule maamme virallisia kieliä.

Jotenkin tuntuu siltä, että uusi pääministerimme sopisi paremmin "kielinaisen" rinnalle pitämään show:ta, josta kukaan ei käsitä yhtään mitään, mutta yritys on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti