Aiheittain

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Ennallistamisasetus

Eu on hyväksynyt ennaltamisasetuksen pienellä äänten enemmistöllä. Hyväksymisen sai aikaan se, että Itävallan vihreä ympäristöministeri hyväksyi ehdotuksen. Tästä seuraa Suomelle menoja 700 miljonaa, joka on likimain prosentti bruttokansantuotteesta.

Ennallistamisasetus vaatii, että vesiä, soita, niittyjä ja metsiä saatetaan aikaan ennen teollistumista. Suomesta tehdään EU:n luontoreservaatti tällä menoa. Nyt maksatetaan Suomella ja Itävallalla muiden Euroopan maiden tuhottu luonto. Suomi ja Itävalta on hoitanut metsänsä hyvin. Suomessa ilmanlaatu on maailman parhaimmistoa.

Hauska juttu tuli Itävallasta, jossa kansanpuoluetta edustava liittokansleri Karl Nehammer oli sitä mieltä, ettei ympäristöministeri  Leonore Gewessler:llä ollut oikeutta äänestää ehdotuksen puolesta. Mitä muuta voi odottaa vihreältä naiselta. Saas nähdä minkälaista sapiskaa ympäristöministeri Leonore-tyttönen saa kotiin palattuaan.

Suomelle päätös on pahinta mahdollista ja tapaa suomalaisen teollisuuden. Lisäksi se maksaa maallemme maltaita. Mediassa ei ole kerrottu nettomaksajista tai -saajista. Epäilen, että hyvin luontonsa hoitaneet joutuvat maksumiehiksi.

Suomen vihrvasemmisto on riemuissaan asetuksen hyväksymisestä. Kokoomuksen ympäristöministeri Kai Mykkänen toppuutteli jo hieman hintakysymystä ja sanoi päätöksistä tehtävän mahdollisimman taloudellisia. Tämä on mielestäni hyvä asia. Kyllä luontoa täytyy kunnioittaa, mutta kohtuus kaikessa. Ei pidä tuottavaa teollisuutta ajaa alas. Lisäksi metsät on tulonlähteenä kuudelle sadalletuhannelle suomalaiselle. Nyt vaan odotetaan, että viimeinen riesa eli elokapinalaiset ryhtyvät tukkimaan liikenettä, kun kansallinen suunnitelma valmistuu. Sen pitäisi olla valmis kahdessa vuodessa.

Tosin asetus saa vielä yhden mutkan, sillä Itävalta aikoo hakea muutosta EU-tuomioistuimesta. Saas nähdä kuinka käy. 

2 kommenttia:

  1. Hirvittää vaan tuo virkamiesten halu noudattaa eu pykäliä pilkuntarkasti. Etelässä taas sovelletaan ja sävelletään luovasti. Ja taas me maksetaan.

    VastaaPoista
  2. Ylivoimaisesti hauskimman kiekaisun asian tiimoilta päästi kyllä tämä Kekkulien partapoju:

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aee6294b-a163-44f6-98a0-1acd23af91a3

    "Miksi Suomen hallitus epäonnistui tavoitteessaan kaataa ennallistamisasetus? Mikseivät ministerit kyenneet vakuuttamaan eurooppalaisia kollegoitaan?"
    Sitä se ihmettelee ilmeisen vakavissaan.

    Se luulee tosissaan, että Suomi on Eeuun mahtava suurvalta, joka voisi halutessaan käskeä ja komennella Saksaa, Ranskaa ja kumppaneita, mutta ei vaan viitti.

    VastaaPoista