Aiheittain

sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Vessasymboolit

Espoolainen Omnia-oppilaitos on asettanut vessoihinsa kuvasymboolit, kuinka vessanpytyllä istutaan. Tätä kuulemma tarvitaan turvallisen tilan luomiseksi, kertoo toimialarehtori Anna-Maija Iskanius. Kenelle kuvasymboolit luovat turvallisen tilan? Sana on mielestäni virheellinen ja pahoin.

Omnia-oppilaitoksen opiskelijoista om maahantulijoita 40 % ja niistäkin osa kirjoitus- ja lukutaidottomia. Ulkomailla ei useinkaan ole vesivessoja, vaan lattiaan on vain tehty reikä, jonka päällä kykitään. Ehkä kuvat ovat heille tarkoitettuja. Tosin uskaltavatkohan muslimit käyttää pyttyjä oikein, kun siihen on mahdollisesti istunut aiemmin vääräuskoinen. Muslimien tavoista kun ei ota erkkikään selvää.

Jos oppilaitoksen moniosaajista (viherpunavasemmiston termi) on luku- ja kirjoitustaidottomia, niin montakohan vuotta menee siihen, että oppivat kirjoittamaan ja lukemaan edes omalla kielellä, saati sitten Suomeksi tai Ruotsiksi. Mielestäni heidät olisi täytynyt palauttaa kotimaihinsa jo ajat sitten, eikä ryhtyä vuosikausien opetukseen. Taitavat jo olla eläkkeellä ennen luku- ja kirjoitustaitoa edes omalla kielellään.

Maahantulijat ovat rasite huoltosuhteelle, etenkin Vähä-Aasiasta ja Afrikasta tulijat. Ne eivät työllisty ja jos työllistyvätkin alkuun, niin ovat kolmen vuoden kuluttua sossun asiakkaita ja Kela-Gold vain vinkuu. Valtiovalta lupasi vuosia sitten selvittää, paljonko maahantulijoiden kustannukset ovat. Vieläkään ei ole saatu lukuja. Blogikollega Pauli Vaahtera laski vuosia sitten, että kulut ovat 3,1 miljardia euroa vuodessa. Olisi kiva tiettä paljonko maksaa kielitaidottomien ja luku- ja kirjoitustaidottomien opettaminen. Voisi Omnia-oppilaitos tehdä laskelmat, kun sijaitseen maahantulijavaltaisella alueella.

2 kommenttia:

  1. Tällaiset koulumestaroijat kuin Annamaija Tomialarehtoritar ovat luoneet suomalaisista kouluista turvattomia tiloja suomalaisille.

    VastaaPoista
  2. Petteri Orpo laittoi selvityksen tulille 2018, tutkimukset jatkuvat.

    VastaaPoista