Aiheittain

sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Ylen toiminta ja rahoitus

Nyt on ollut työryhmä, joka koostuu kaikista eduskuntapuoluista. Sen tarkoitus on pohtia Ylen toimintaa ja rahoitusta. Ryhmän työhön haettiin lisäaikaa, mutta tänään päättyvään takarajaan mennessä ei ole pystytty työtä tekemään loppuun. Punavihervasemmisto ei haluaisi leikattavan rahoituksesta yhtään ja Perussuomalaiset haluaisivat leikata neljänneksen. Kokoomus yrittää saada aikaan kompromissia. Työryhmä ei ole kokoontunut viikkoon.

Ylen toiminnassa on vahva punavihervasemmistolainen meininki ja samaa sarjaa edustaa sen käyttämät "asiantuntijatkin". Matujen tekosista ei uutisoida rehellisesti. Muutoinkin esiintyy valheellisia uutisia. Näistä tyypillisin esimerkki on mieleosoitusten väkimäärä. Jos mielenosoitus on Ylen toimittajien suosiossa, niin väkimäärä on tuhansia tai kymmeniä tuhansia. Jos taas ei ole toimittajien suosiossa, niin väkimäärä jää muutamaan henkilöön. "Asiantuntijat" länkyttävät ja toimittelijat nyökyttelevät päitään myöntymisen merkiksi. Jos taas haastateltavana on perussuomalaisten edustaja, niin sitä solvataan ja kyseenalaistetaan sekä keskeytetään koko ajan.

Ylen toiminnassa myös korostuu LBGTIA+ ideologia. Varsinkin nyt homoparaativiikolla. Yle tuottaa myös haastatteluihin pohjaavaa dokumenttia. Tosin niistä ei irtoa mitään, sillä haastateltavien puheesta ei saa mitään selvää ja tekstitystä ei ole. Olisin uteliaisuuttani katsonyt hörhöilyn Yksin isäksi. Jäi katsomatta, sillä päähenkilönä ollut nainen puhui niin epäselvästi, ettei siitä saanut selvää. Punavihervasemmisto haluaa kuitenkin, että tällaista hörhöilyä yhä jatketaan. Yle myös lähettää toistuvasti samoja ohjelmia uusintoina tuhka tiheään.

Rahoituksesta saa minun mielestä leikata vaikka puolet pois. Yle on käyttänyt euroja X erilaisiin monimuotoisuuskoulutuksiin. Matujen vetämältä Deideiltä on ostettu monimuotoisuuskoulutusta, mutta hintaa ei ole kerrottu. Lisäksi toimittelijoiden on ollut tehtävänä tehdä listoja haastateltavien sukupuolesta, iästä, etnisyydestä, uskonnosta, jne. En ymmärrä näitä listoja, sillä sen tiedoilla ei ole mitään tekemistä journaliikan kanssa. Uskottaviin ohjelmiin ja uutisiin ei tarvittaisi em. tietoja. Yksi toimittaja sai nuhteita, kun haastateltavana oli liikaa heteromiehiä.

Ylen pamput ovat sitä mieltä, että jos rahoituksesta leikataan, niin lopetetaan urheilun ja dokumenttien esitys. Koska Yle kuuluu julkishallintoon, niin siellä on varmasti liikaa päällikkötason edustajia eli hallitoa, mitä on liikaa kaikissa julkisissa palveluissa. Myös johtajien palkkoihin ja palkkioihin pitäisi pystyä puuttumaan. Takavuosina Yle on myynyt toimintojaan ja ostaa nyt samat palvelut rahoitusyhtiöiltä, jotka osaavat sijoituksensa rahastaa.

Työryhmä ei ole päätöstä saanut aikaan vaikka ryhmän puheenjohtaja, kokoomuksen Matias Marttinen on ilmoittanut tavoitteeksi yksimielisen päätöksen. Tähän en usko, sillä hallituspuolueet ja oppositiopuolueet muodostavat täysin vastakkaiset ryhmät. Pelkään pahoin, ettei Ylen toimintaan tai rahoitukseen puututa millään tavoin, vaan kaikki epäluotettavuus jatkuu yhä edelleen.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Rasismikeskustelu

Nyt Oulun kahden puukotuksen johdosta on rasismikeskustelu ryöpsähtänyt yli äyräiden. SDP:N Tytti Tuppurainen oli oikein eduskunnassa aloittanut kirjallisesti keskustelun rasismista. Kuitenkaan ei koskaan puhuta mamujen rasismista kantasuomalaisia kohtaan, jota esiintyy päivittäin. Punavihervasemmisto taas alkoi PS:n solvaamista ja esitti rasismisyytöksiä sekä yksittäisistä edustajista että koko puolueen mamupolitiikasta. Olipa Tytti työn mielestä väestönvaihtokin vihapuhetta. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan se on totuus, joka perustuu faktoihin, kuten Riikka Purra mainitsi muistaakseni.

Nyt on myös julkistettu hallituksen rasisminvastainen ohjelma ja tietysti matuja auttavat järjestöt kritisoivat sitä. Siinä kun on liian vahvasti esitetty juutalaisvastaisuus. Ohjelmassa ei niiden mukaan ole riittävästi erilaisia fobioita käyty läpi. Fobiahan tarkoittaa pelkoa määrättyä kohdetta vastaan. Punavihervasemmisto on kuitenkin määritellut sen vihaksi. Kyllä tavan suomalainen pelkää islamisteja ja romaneja ja syystäkin.

Ei eduskunnassa eikä mediassa puhuta mitään matujen tekemistä rikoksista, vaikka määräänsä useammin syyllistyvät henkirikoksiin, raiskauksiin, ryöstöihin ja kantasuomalaisten nuorten nöyryytyksiin. Oikeudessa matut saa lievempiä tuomioita ja yhtään vakavaan rikokseen syyllistynyttä ei saada karkoitettua. Taitaa saada kultturitulkit rikokset näyttämään kulttuuriin kuuluviksi. Ei kyllä kuulu suomalaiseen kulttuuriin.

Järjestöt, jotka matuja palvelevat, syyttävät myös sitä, ettei rasismista voi kaikki ilmoittaa, kun ei ole oikea kieli ja nettitaidot onnettomat. Eihän matut edes opettele Suomen tai Ruotsin kieltä. He vihaavat tätä yhteiskuntaa niin paljon. Kaikilla ei ole kirjoitus- ja lukutaitoa edes omalla kielellä, joten miten tällaiselle voi opettaa maan kieliä. He myös kokoontumisissa, niin omissa tiloissa, kuin julkisillakin paikoilla vain huutavat omalla kielellään.

Suuret kaupungit on jo menetetty. On alueita, joissa matujen määrä on yli viisikymmentä prosenttia. Alueet, joissa on paljon matuja eivät ole kantasuomalaiselle turvallisia alueita. Matujen liikkeet alueilla on jo valtaa pitäviä ja melu sen mukaista.

En yhtään ihmittelisi sitä, että kantasuomalaisilla alkaa mitta tulla täyteen matujen sikailusta ja älämölöstä. Jos suomalaiset ovat rasistisia, niin vielä rasistisempia ovat matut, jotka eivät hyväksy länsimaista yhteiskuntaa ja imaamit saarnaavat väkivaltaa. Eihän siittäkään mikään kohu noussut, kun imaami sanoi televisioissa, että kaikki homot pitäisi tappaa. Että tällainen kulttuuri matuilla.

perjantai 21. kesäkuuta 2024

Pieni tarina IV

Muistattehan tuon soman pienen keltaisen mökin, jota asuttaa vahuspari. Nyt on taas juhannusaatto ja he ovat jo aamusta koristelleet puutarhapöydän. Siihen on laitettu pöytäliina ja koottu lupiineista näyttävä kimppu. Ruohikko on eilen leikattuja ja piha on siisti.

Padan lämmittämisen he aloittivat puolilta päivin. Heillä kahdella eläkeläisellä kun ei ole kiire mihinkään. Pihakoivusta tehtiin vihdat saunaan, jota hissukseen ruvettiin lämmittämään. He saunoivat rauhassa ja vihtoivat toistensa selkiä. Viimeisen vilvottulun kohdalla sytytettiin grilli ja lantiin pihvit kypsymään. Aiemmalla tauolla oli grillin sivukeittimellä pantu perunat kiehumaan. He söivät hitaasti nauttien ruuasta ja puutarhan kauneudesta ja lintujen laulusta.

Hyvää juhannusta kaikille.

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Ennallistamisasetus

Eu on hyväksynyt ennaltamisasetuksen pienellä äänten enemmistöllä. Hyväksymisen sai aikaan se, että Itävallan vihreä ympäristöministeri hyväksyi ehdotuksen. Tästä seuraa Suomelle menoja 700 miljonaa, joka on likimain prosentti bruttokansantuotteesta.

Ennallistamisasetus vaatii, että vesiä, soita, niittyjä ja metsiä saatetaan aikaan ennen teollistumista. Suomesta tehdään EU:n luontoreservaatti tällä menoa. Nyt maksatetaan Suomella ja Itävallalla muiden Euroopan maiden tuhottu luonto. Suomi ja Itävalta on hoitanut metsänsä hyvin. Suomessa ilmanlaatu on maailman parhaimmistoa.

Hauska juttu tuli Itävallasta, jossa kansanpuoluetta edustava liittokansleri Karl Nehammer oli sitä mieltä, ettei ympäristöministeri  Leonore Gewessler:llä ollut oikeutta äänestää ehdotuksen puolesta. Mitä muuta voi odottaa vihreältä naiselta. Saas nähdä minkälaista sapiskaa ympäristöministeri Leonore-tyttönen saa kotiin palattuaan.

Suomelle päätös on pahinta mahdollista ja tapaa suomalaisen teollisuuden. Lisäksi se maksaa maallemme maltaita. Mediassa ei ole kerrottu nettomaksajista tai -saajista. Epäilen, että hyvin luontonsa hoitaneet joutuvat maksumiehiksi.

Suomen vihrvasemmisto on riemuissaan asetuksen hyväksymisestä. Kokoomuksen ympäristöministeri Kai Mykkänen toppuutteli jo hieman hintakysymystä ja sanoi päätöksistä tehtävän mahdollisimman taloudellisia. Tämä on mielestäni hyvä asia. Kyllä luontoa täytyy kunnioittaa, mutta kohtuus kaikessa. Ei pidä tuottavaa teollisuutta ajaa alas. Lisäksi metsät on tulonlähteenä kuudelle sadalletuhannelle suomalaiselle. Nyt vaan odotetaan, että viimeinen riesa eli elokapinalaiset ryhtyvät tukkimaan liikenettä, kun kansallinen suunnitelma valmistuu. Sen pitäisi olla valmis kahdessa vuodessa.

Tosin asetus saa vielä yhden mutkan, sillä Itävalta aikoo hakea muutosta EU-tuomioistuimesta. Saas nähdä kuinka käy. 

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Väkivaltaa taas

Oulussa on taas meno hurjaa, niin kuin Uudellamaallakin. Uutisia puukotuksista ja vauvan surmasta. Media jälleen uutisoi tapahtumista epätasa-arvoisesti, kuten sen tapana onkin. Olun yksi tapaus kolmesta on jo noussut eduskuntatasolle.

Oulussa tapahtuneesta puukotuksesta on julkaistu nimi, koska se on yhteiskunnallisesti merkittävää. Sebastian Lämsä on jo ennalta käsin tuomittu mediassa. Hänen sanotaan puukottaneen matuja. Koska hän on kuulemma natsi median mielestä, jota aikaisemman ryhmän jäsenet eivät ymmärrä. Onko taas yksi tyyppi, jolla viiraa päässä ja pahasti. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Toisesta puukotuksesta ei mainita mediassa mitään, kun tekijä on matu ja nimeltään Abdullaziz Ahmed Amirin. Hän puukotti kuoliaaksi yhden ihmisen. Tätä tutkitaan tappona. Kolmannesta puukotuksesta ei juuri tietoja ole, mutta ilmeisesti on pidätetty useampi henkilö pahoinpitelystä, jossa on myös teräaseella lyöty.

Uudella maalla on viime aikoina myös tapahtunut useita puukotuksia, mutta niiden taustoista ei poliisi eikä media ole mitään puhunut. Lisäksi siellä tapahtui vauvan surma ja siittäkään media ei kertonut, että kyseessä on matuäiti. Media ei myöskään kertonut, että asunto kuului tuetun asumisen piiriin.

Nyt taas mediassa ja oppositiossa varoitellaan äärioikeiston väkivallasta ja sitä, kuinka yleistä se on. Missään ei käydä keskustelua eikä media kirjoittele siitä miten paljon osallisina on matut. Mielestäni nyt on ollut liikaa puukon kanssa heiluneita.

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Oikeustaju kovilla

Nyt hovioikeus on päättänyt, että ns. katujengit eivät ole rikollisjärjestöjä. On taas kultturitulkit osanneet sopivasti kertoa satuja. Uudenmaan seudun katujengit eivät ole mitään kuoripoikia. Ne on järjestään rikollisia ja ihannoivat sitä. Menee minun oikeustajuni yli.

Hovioikeus myönsi, että katujengiläiset ovat valmiita väkivaltaan. Kuitenkin yksi ammutuista on neliraajahalvattu, joten eikö se paina mitään. Katujengiläiset myyvät huumeita ja heihin on oltu yhteydessä myös Ruotsin jengeistä. Rappimusiikissa (ei mielestäni ole musiikkia) ne ihannoivat kaikkea rikollista toimintaa ja siinä myös tarkoituksella pilkkaavat toista jengiä ja koston kierre on valmis.

Katujengit ovat maahantulijoiden ryhmiä, jotka asuvat pääsääntöisesti yksillä alueilla. Ne on useinmiten toisen polven matuja, joilla on kansalaisuus ja niitä ei voi karkoittaa. Ne jatkavat vankilasta päästyään samaa rataa, kuin ennen vankilaan joutumistaan. Töihin niistä ei ole.

Kela saisi perata matujen asumisjärjestelyt, sillä epäilen niissä olevan paljon huijauksia. Otetaan esimerkiksi nämä monet yksinhuoltajaäidit, joille syntyy säännöllisin väliajoin uutta lasta. En ole koskaan uskonut neitseelliseen sikiämiseen, vaan siihen tarvitaan mies ja epäilen, että yhdellä miehellä on sharialain mukaiset vaimot, joiden luona vierailee. Miehellä on myös kelakustanteisesti oma asunto, joka on vuokrattu ja jossa ei voi olla kirjoilla. Juurihan paljastui, että asumistukiasuntoja oli vuokrattu huumeiden levittäjille ja mukana taisi olla ruotsalaisia matuja mukana.

Hovioikeuden päätöksen myötä ovat jengiläiset pian vapaita. Luvassa on lisää puukotuksia ja ampumisia, sillä kunnia pitää pelastaa, kun on vasikoitu ja ganstaräppi taas raikuu netissä.

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Vaalit oli ja meni

EU-vaalien viimeinen äänestyspäivä oli eilen ja tuloksista käy selville se, että Pohjoismaissa vasemmisto nousi johtoon. Suomessa Kokoomus oli suurin ja sai neljä paikaa. Toisena oli vasemmistoliitto, jonka puheenjohtaja keräsi ennätyssaaliin ääniä. Se sai kolme meppipaikaa. Ääneni kohde ei tullut valituksi.

Perussuomalaisilla vaalit meni penkin alle. Syitä mediassa on pohdittu paljon. Syiksi mainitaan äänestäjien pettyminen (etenkin leikkauspäätökset), äärioikeistolaiskeskustelut, sanoman epäselvyys. Näitä on mediassa palloteltu. Omasta mielestä syynä on talouspollitiikka, jossa PS on joutunut kokoomuksen käsikassaraksi. Perussuomalaisia on julkisesti, niin poliitikkojen kuin mediankin puolelta, syytetty leikkauspolitiikan syypääksi.

Pelätty äärioikeiston nousu tapahtui muualla Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja italiassa. Ranskan presidentti otti tappionsa niin vahvasti, että hajoitti eduskunnan ja määräsi uudet vaalit kuun loppuun.

Euroopan unioni on yksi tyhjän kanssa. Päätökset tehdään komisiossa. Mepeillä ei ole kuin puheoikeus. EU:sta ei tule Suomelle kuin huonoja päätöksiä. Mikäli EU pääsee sopuun ennaltamisdirektiivistä, niin Suomesta tulee luontoreservaatti, josta häipyy teollisuus. Itselleni surkein esitys oli tuo pullonkorkkidirektiivi, joka ei ole saanut kuin haittaa tavalliseen elämään.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Vessasymboolit

Espoolainen Omnia-oppilaitos on asettanut vessoihinsa kuvasymboolit, kuinka vessanpytyllä istutaan. Tätä kuulemma tarvitaan turvallisen tilan luomiseksi, kertoo toimialarehtori Anna-Maija Iskanius. Kenelle kuvasymboolit luovat turvallisen tilan? Sana on mielestäni virheellinen ja pahoin.

Omnia-oppilaitoksen opiskelijoista om maahantulijoita 40 % ja niistäkin osa kirjoitus- ja lukutaidottomia. Ulkomailla ei useinkaan ole vesivessoja, vaan lattiaan on vain tehty reikä, jonka päällä kykitään. Ehkä kuvat ovat heille tarkoitettuja. Tosin uskaltavatkohan muslimit käyttää pyttyjä oikein, kun siihen on mahdollisesti istunut aiemmin vääräuskoinen. Muslimien tavoista kun ei ota erkkikään selvää.

Jos oppilaitoksen moniosaajista (viherpunavasemmiston termi) on luku- ja kirjoitustaidottomia, niin montakohan vuotta menee siihen, että oppivat kirjoittamaan ja lukemaan edes omalla kielellä, saati sitten Suomeksi tai Ruotsiksi. Mielestäni heidät olisi täytynyt palauttaa kotimaihinsa jo ajat sitten, eikä ryhtyä vuosikausien opetukseen. Taitavat jo olla eläkkeellä ennen luku- ja kirjoitustaitoa edes omalla kielellään.

Maahantulijat ovat rasite huoltosuhteelle, etenkin Vähä-Aasiasta ja Afrikasta tulijat. Ne eivät työllisty ja jos työllistyvätkin alkuun, niin ovat kolmen vuoden kuluttua sossun asiakkaita ja Kela-Gold vain vinkuu. Valtiovalta lupasi vuosia sitten selvittää, paljonko maahantulijoiden kustannukset ovat. Vieläkään ei ole saatu lukuja. Blogikollega Pauli Vaahtera laski vuosia sitten, että kulut ovat 3,1 miljardia euroa vuodessa. Olisi kiva tiettä paljonko maksaa kielitaidottomien ja luku- ja kirjoitustaidottomien opettaminen. Voisi Omnia-oppilaitos tehdä laskelmat, kun sijaitseen maahantulijavaltaisella alueella.