Aiheittain

sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Nikotiinisota

Nyt on käynnissä nikotiinisota. Huuleen pistettävät nikotiinipussien maut on nyt tapeetilla. Alkujaan makuja oli kuusi ja suomalaisyrityksen mukaan valittuja makuja valmistaa vain pietarsaarelainen yritys, jonka kotipaikka on Ruotsi. Heräsi epäillys, että Ruotsalaisella kansanpuolueella on näpit mukana.

Paljastui, että Anna-Maja Herissonin avustaja oli listalle lisännyt makuja, joita Suomessa valmisti vain ruotsalainen yritys. Lakiesitys oli jo valmis ja se vedettiin takaisin. Nyt sallitut maut ovat menthol ja minttu. Suomalaisyritys aikookin sitten siirtyä Ruotsiin, jossa rajoituksia ei ole. Suomessa rajoitus koskisi myös ulkomaille myyntiä. Ainakin minusta tuntuu siltä, että RKP vetää omiensa puolta.

Pekka Puska taas kritisoi päätöstä ja hänhän on kansaterveyden kuru, joka julistaa ruokien ja juomien pahuutta ja nautintoaineet on suoraan perkeleestä. Sitä miestä ei kukaan järkevä suomalainen kestä. Milloin on kananmunat haitallisia ja milloin on hyväksi. Päätökset vaihtelevat puoli vuosittain.

Makuja rajaamalla yritetään ehkäistä lasten ja nuorten käyttöä. Netti on pullollaan tuotteita, joita voi käyttää ja nuoret myös löytävät ne. Tällaiset lait ovat turhaa, sillä verotulot menevät vain ulkomaille ja netistä voi tilata omaan makuun sopivaa.

Nyt on siis RKP suosinut omiaan ja vielä kehtaa kiistää asian.

3 kommenttia:

  1. No,niillä on vankka äänestyspopulaatio ja ainahan ne hallitukseen otetaan vaikka väkisin

    VastaaPoista
  2. Se on maan tapa, ettärkp kiisttä kaiken suhmuroinnin vaikka jää kiinni housut kintuissa. Ja varsinkin se pietarsaaren suuri tyttö joka puoluetta johti. Pakeni vuorille, eiku bryssiin bryssimään.
    Ja valevaltamedia kaataa syyn sekoilusta Sannin niskaan. Tapojensa mukaan. Syy on aina muualla kuin siellä missä se todellisuudessa on.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  3. Nuuskan salakuljettajat kiittävät. Jonkun aikaa niillä menikin heikommin mutta nyt tehty päätös on niille nannaa.
    Suomi kusee aina omiin muroihinsa näillä rajoituksilla.
    16,2 milligramman Velopurkki nikotiinityyjä maksaa tällä hetkellä kaupassa noin 8 euroa. Siihen kun on läntätty tupakkavero vaikka itse tuote ei sisällä yhtään tupakkaa.
    Itse hain Haaparannasta 100 purkkia oikeaa pussinuuskaa ja rasian hinta oli 1,91 purkki.
    Aion jatkossakin käydä siellä.
    Näillä Suomen päätöksillä verot jää Ruotsiin ja salakauppa lisääntyy.
    Mitään ei muinaisesta kieltolaista ole opittu.

    VastaaPoista