Aiheittain

tiistai 1. lokakuuta 2024

Oppimattomat maahanmuuttajat

Jyväskylän yliopisto on tutkinut PISA-kokeiden tuloksia vuosien 2012-2022 välisenä aikana ja havainnut, että maahanmuttajien osaamistaso on heikko. Heidän suorituksensa on paljon alle keskiarvon. Tutkimuksesta riemastui vihervasemmisto, joka vaati ensimmäisenä opetusta omalla kielellä. Tämä on täysin järjetön vaatimus, sillä heidän taitonsa ei riitä edes siihen. Edes toisen sukupolven lapset eivät osaa lukea tai kirjoittaa edes äidinkielellään, saati sitten Suomeksi.

Tutkimuksessa todettiin, että matemaattiset taidot on alle 2:n tason ensimmäisen polven matuilla 58 %:sti ja toisen polvenkin osalta 43 %:sti. Heikko lukutaito on ensimmäisella sukupolvella 61 % ja toisella 39 %. Tutkimuksessa havaittiin matutyttöjen taitojen lasku tutkimusvuosien aikana. Eihän matut arvosta tyttöjä, joten tulos ei liene yllätys kenellekkään. Nämä eivät pärjää toisen asteen koulutuksessa eikä työelämässä.

Tutkimuksessa havaittiin, ettei maahanmuuttajat ole yhtenäinen joukko. Aasiasta, Amerikkasta ja Euroopasta tulevat maahanmuttajat pärjäävät testissä hyvin. Sen sijaan minulle ei tullut yllätyksenä tutkimuksen tieto, että huonosti menestyvät tulevat Vähä-Aasiasta tai Afrikasta. Heillä on suurimmat ongelmat luku- ja kirjoitustaidossa.

PISA-tutkimuksessa testataan yhdeksäsluokkalaisten osaamista lukemisessa, matematiikassa ja luonnontieteissä. On myös havaittu tutkimusaina kantasuomalaisten osaamisen laskua. Heikosti menestyvien osalta ihmettelen, ettei jätetä luokalle, mutta se varmaan on suurissa kaupungeissa sula mahdottomuus, että 20-30 % oppilaista jätettäisiin luokalle. Ei riitä opetustilat.

Helsingin ja yleisesti pääseutukaupunkien ongelmat ovat siinä, että kantasuomalaiset ovat muuttaneet pois alueelta maahantulijoiden lisääntyessä ja kyllästyttyään niiden älämölöön. Etenkin arabit ja afrikkalaiset kun tuppaavat puhumaan huutamalla. Näin kouluista on tullut matukouluja ja sinne on vaikea saada Suomen kieltä taitavia opettajia.

Tutkijoiden mukaan on syntymässä ristiriita kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välillä. Ristiriitaa on ollut jo vuosia, sillä harva maahanmuttaja nykyisin sopeutuu yhteiskuntaamme ja nämä soveltumattomat ovat arabeja ja afrikkalaisia. Lisäksi ne sikiävät kuin kaniinit ja miehillä on useampi yksinhuoltaja vaimo, joka synnyttää säännöllisesti uuden kielitaidottoman pennun. Kun vanhemmat eivät osaa Suomea ja televisiossa pauhaa entisen kotimaan ohjelmatarjontaa, niin ei opi toinen eikä kolmaskaan polvi Suomea. Lisäksi ristiriitaa aiheuttaa maahantulleiden jatkuvat rikokset kantasuomalaisia kohtaan.

Rikoksista puhuttaessa, alkaa rikollinen käyttäytyminen jo nuorena. Aloitetaan nöyryytysryöstöistä ja liitytään katujengiin ja aloitetaan huumeiden myynti. Asukaslukuun suhteutettuna maahanmuuttajat tekevät enemmän raiskauksia, kuin kantaväestö. Pääkaupunkiseudulla taksiraiskaukset ovat jo arkipäivää.

Nyt olisi saatava joku roti tähän tilanteeseen. Suurimmalla osalla tulijoista ei ole edellytyksiä opiskella tai tehdä töitä. Johtuuko tilanne löyhästä sosiaalipolitiikasta vai haluttomuudesta. Ilmeisesti molemmista koskien Vähä-Aasian ja Afrikan tulijoista. Nyt ei riitä enää vihervasemmiston valitukset sosioekonomisesta tilanteesta ja rahojen puutteesta. Matubisnekseen syydetään vuosittain miljardeja. Ilmeisesti pitäisi perustaa vanhan ajan apukouluja heikosti menestyville, joissa aikanaan osa opettajista oli mielisairaanhoitajia. Tulisi nepsytkin hoidettua siinä sivussa ja koulujen työrauha palautettua. Ei pitäisi päästä peruskoulussa luokalta toiselle, jos taidot eivät riitä. Nyt on hyssytelty tarpeeksi. On aika viimein toimia.

1 kommentti:

  1. Ruåtsin tiellä ollaan meidänkin kouluissamme. Lasketaan lahjattomat luokalta, ja vain siksi että opettaja pääsee luokalla olevista älämölöistä eroon. Ja vain saadakseen ehkäpä vielä pahempia mölöjä tilalle. Ope on siinä ns. puun ja kuoren välissä. Parsa kun vaihtaisi hommia. Kuten aika moni on ja tehnyt ja tekeekin.
    Huru-ukko

    VastaaPoista