Aiheittain

keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Lähisuhdeväkivaltaa

Nyt on ollut monta päivää mediassa suurena uutisena ex-jääkiekkoilijan murha, jonka aiheutti hänen kumppaninsa eron päätteeksi. Mediassa on hehkutettu jääkiekkoilijan urheutta tulla kaapista ulos ja tunnustaa olevansa homo. Nyt on mediat myös täynnä sitä kuinka lgbtqia+ väki kohtaa niin paljon halveksuntaa ja etenkin homoliitoissa väkivaltaa. Nytkin syynä on parisuhteen päättyminen.

Lähisuhdeväkivaltaan kuolee maassamme noin sata ihmistä vuosittain. Tekijänä useimmiten on mies ja taustalla mustasukkaisuutta tai erotilanne. Näistä uutisoidaan lyhyesti sekä artikkelin pituudessa että ajassa. Kuitenkin jokainen on turhaan menetty henki. Lähisuhdeväkivaltaa kokevat ihmiset vauvasta vaariin. Juurihan kerrottiin laajasti professorista, jonka tappoi adoptiopoika. Poliisin tietoon tulee vain jäävuoren huippu, sillä sitä on mm. häpeän takia vaikea lähteä kertomaan.

Nyt toivoisin medialta hieman rauhoittumista uutisoinnista, vaikka kuinka julkimo olisikin, ja ajatella omaisia ja muita läheisiä. En usko, että on mukavaa lukea median etusivulle nostamaa, järkyttävää tapahtumaa. Uutisoikaa yhtä laajasti kaikista lähisuhdeväkivallan uhreista, vaikka he eivät julkimoita olisikaan. Vähän on ollut uutisissa kahdeksan kuukauden ikäisen lapsensa nälkiinnyttäneen ulkomaalaisäidin tapauksesta. Ei nimiä eikä kansallisuutta ole mainittu. Nyt uutisointia, nimiä myöten, on perusteltu julkisella statuksella. Kaikki noin sata ihmistä tarvitsevat julkisuutta, että viimein ongelmaan havahduttaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti