Vaikka olenkin monesti ollut analogisen tekniikan puolustaja, niin täytyy välillä kehua tätä tietotekniikkaa ja ilman sitä eivät nämä minun aivojeni innoitukset koskaan olisi muualla kuin kansiossa. Siispä siirryn tietotekniikan puolelle ja aloitan ukon, aivan loistavasta, löydöstä. Hän löysi hieman reilun 50 euroa maksaneen kovalevyn lukijan, sillä meillä on pyörinyt repullinen kovalevyjä nurkissa. Emolevyt ja prosessorit kun tuntuvat olevan heikoin lenkki tietokoneissa, ainakin meillä.
Nyt sain samaan kansioon kaikki Kryptan tekstit, jos joudun jotain mieleeni palauttamaan, etenkin tuon joulukalenterin vuoksi tiedosto on tarpeen. Yksi levy osoittautui äidin edesmenneen pöytäkoneen levyksi ja sieltä löytyi repullinen runoja. Äiti tietysti oli hyvin ilahtunut, sillä hän luuli ne jo menetetyiksi.
Sieltä löytyi myös pari peliä ajalta jolloin ostin ensimmäisen tietokoneeni. Pakettiin kuului helvetinpakertajan tulostin (mustalla väripatruunalla), Gold Star VGA-näyttö (mahtavalla 14" ruudulla), näppäimistö (mallia vasaroitava), neliskulmainen hiiri (todella ergonominen) ja 386 keskusyksikkö korppuasemalla. Paketti maksoi vaivaiset 19 700 mummonmarkkaa. Se oli vielä DOS-pohjainen ja sen päällä winkkutoosan versio 3.11 sekä sen sisältämä Word 2.0, jonka avulla kirjoitin lasareettini osastokokouksien pöytäkirjat, tein esitteitä, luetteloita ja jopa lasareetin historian.
No, tulipahan myös pelattua ja pelejä oli siihenkin aikaan repullinen. Suosikkini oli Pyramid pasianssin tour versio, jota en ole mistään pelihuoneesta löytänyt, kuten en myöskään nopeatempoista Loops peliä. Täytynee varmaan senkin kovalevy lukea ja katsoa mitä sekin sisältää ja etenkin ne pelit. Osa saattaa muistaa pelin, jossa kaksi gorillaa heittelee toisiaan vähän tukevammilla banaaneilla, jotka tekevät talojen seiniin reikiä, kun lentokulma, - nopeus ja -rata menevät hieman ohitse. Räiskintäpeleistä en ole tykännyt kuin Shootista, mutta siinä pääosaa näyttelevät esineet ja savikiekot. Vanhassa Terminaator-tietokoneessa sen grafiikka vielä pelasi, mutta nopeus oli sitä luokkaa, että kohteeseen osui lähinnä moukan tuurilla.
Nyt on löytynyt sitten muitakin nostalgiahenkisiä, sillä ukko törmäsi sovellukseen, jonka nimi on DOSBox ja laittoi sen minulle toimimaan, joten viimepäivät olen viihdyttänyt itseäni pelaamalla Pyramidia. Olen myös hieman Loopsia kokeillut, mutta reaktionopeus ei ole samaa luokkaa liki kolmekymmentä vuotta sitten, joten päivän parhaaksi olen tietenkin päässy, mutta top10 ei ole asiaa enää. Mitähän muita pelejä tuohon Boxiin saisi liitettyä, mutta kun en kuollaksenikaan muista, mitä niitä on, sillä tuo vanha 386 on edelleen "toimiva", mutta biosia ylläpitävä patteri on entinen ja se on juotettu kiinni, joten vaihtaminen voi osoittautua hankalaksi.
Ja eikun pelaamaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti