Aiheittain

sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Rajalain käsittely

Perjantaina hyväksyttiin pienellä enemmistöllä rajalain pikainen käsittely eli kyseinen laki ei edes tullut voimaan. Luonnollisesti vihervasemmisto äänesti vastaan, samoin kuin kaikki eduskuntaan valitut ulkomaalaiset.

Nyt Li Andersson on kovasti kipuillut oikeusvaltion ja kansanvälisten sopimusten rikkomisten vuoksi. Nazima Razmyar on taas panikoitunut puolueen rikkonaisuuden vuoksi ja kuulemma kentältä on tullut pahoittelevia lausuntoja. Veikkaan, että lausunnot tulevat matuilta, joita hänkin edustaa.

Laki siis ei ole vielä voimassa ja sitä on SDP:n voimin vesitetty raskaasti eli laista ei todellista hyötyä ole. Matujen takaisin heitto Venäjälle ei onnistu. 31 edustajaa siis vastustu pikaista käsittelyä ja he pelaavat ainoastaan Venäjän pussiin. Hallituspuolueista sen teki Eva Biaudet.

Oikeusoppineet ovat koko ajan kritisoineet lakia ja uhanneet, että joudutaan EU-oikeuteen. Kansasta suurin osa on rajalain puolella ja odottaa siltä paljon. Pettymys taitaa olla kova, kun mamua lappaa rajan yli. Oikeusoppineet saa nyt olla hiljaa, sillä päätöksen teki kansan valitsema eduskunta.

3 kommenttia:

  1. 84,5% äänesti puolesta! Vasemmistolaiset oikeusoppineet eivät vieläkään hyväksy tätä, vaan yrittävät saada eu:n tuomitsemaan tuloksen. Tuskin onnistuu.

    VastaaPoista
  2. Rajalaki saattaa toimia itseään vastaan, jos siihen luottaen avataan raja.
    Nythän tilanne on ollut täysin hallinnassa, kun raja on pidetty kiinni, vaan miten käy jos ja kun se avataan ammolleen?

    VastaaPoista
  3. Miten tilanne on hallinnassa, kun Lännestä ryntää porukkaa solkenaan ja sille ei voi mikään eduskunnan rajalaki tehdä mitään, koska EU? Ja EU:stahan ei tietenkään voi erota,sehän nyt olisi vallan radikaalia. Vitun persurunkkarit, kyllä oli viimeinen kerta kun äänestin kyseistä idioottipuoluetta.

    VastaaPoista