Aiheittain

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Trump pelko

Olen yli viikon lukenut erilaisia median kirjoituksia USA:n vaaleista. Yksi mikä on kiinnittänyt huomioni on Trumpin aiheuttama pelko Ukrainalle, talouspolitiikalle ja Natolle. Pelko on ollut kaiken kattavaa.

Yksi asia on erityisesti kiinnittänyt huomion, on tyttötoimittelijoiden lietsoma pelko. Kuinka käy Ukrainan tuelle, jos presidentiksi valitaan Trump. On esitetty, että Yhdysvallat vetäytyy täysin tuesta ja Trump aikoo saada sotaan vuorokaudessa rauhan, joka vie osan Ukrainasta.

Toinen tyttötoimittelijoiden uhka liityy Natoon. On pelätty sitä, että Yhdysvallat vetää sotilaallisen tuen Euroopasta ja lisäksi Ukrainasta. Tosiasia on, ettei useampi maa täytä Naton sopimusta puolustusbudjetista. Sopimuksen mukaan pitäisi puolustusbudjettiin käyttää kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta. Tähän ei suurin osa Nato maista ole pystynyt tai halunnut.

Kolmas tyttötoimittelijoista on huolissaan ulkopolitiikasta. Heidän mielestään Trump kaveriseeraa liikaa autoritääristen valtioiden kanssa. Lisäksi ollaan huolissaan pakolaisten asemasta.

On hieman hämmentävää, että poikatoimittelijat muistavat Trumpin rauhanpyrkimykset lähi-idässä. Monet arabimaat ovat lähentyneet Israelia ja käynnistämässä diplomaattisuhteita.

Luin taannoin mielenkiintoisen jutun eli pojat ja tytöt kuuluvat nykyään eri leiriin. Pojat ovat konservatiivisempiä ja tytöt yhä enemmän kallellaan vihervasemmistolaisuuteen. Ei ihme, jos paria ei löydy. Tämä ajatusmaailmojen ero ilmeisesti paistaa myös mediasta. Ainakin itse suhtaudun siihen epäille, jos kirjoittajana on työttötoimittelija.

7 kommenttia:

  1. Trump lupaa kannattajiilleen, mitä he haluavat, niinkuin muutkin poliitikot. Eri asia on käytäntö. Trump pelko on näemmä vasemman puolen naissosialistiien erikoiskohde.

    VastaaPoista
  2. Tyttötoimittajista kirjoittaa hyvin Nils-Aslak omassa blogissaan. Naistoimittajat (tytöt) on täyttä jummarrusta vailla. Lukaise joutessas:)
    Huru-ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen luullut Nils-Aslakkia mies"toimittajaksi" tai miesbloggariksi tämä sen tyttötoimittajuus oli uusi tieto.

      Poista
    2. Sinulla on näköjään virhevasemmistolle ominainen vika. Luetun tahallinen väärinymmärtäminen. Tai sitten vaan yleensäkin ymmärrys puuttuu.
      Huru-ukko

      Poista
    3. Älä viitsi näytellä tyhmää.

      Poista
    4. Joo annetaan huru-ukon sisäänpäin kääntynyt huumorin tajuttomuus anteeksi ei se tyhmää näyttele enkä tällä tarkoita että nyt sellainen olisi.

      Poista
  3. Edellisellä kaudellaan Trump potki euroliittolaisiaan takapuoleen vaatien kantamaan oman osuutensa NATOn kustannuksista.
    Se se oli kauhian pahasti tehty!
    Jolistiin kuinka Se Hullu Rumppi aikoo nyt katkaista kaikki transatlanttiset suhteet!

    Todellisuudessa Trump lisäsi pressakaudellaan USAn sotilaallista läsnäoloa Europassa.
    Tätä ei ole voinut lukea Suomen valtamediasta.
    Itsekin luin sen "Suomen Sotilas" -lehdestä.

    Toisella kaudellaan Trumpilla ei taatusti ole pienintäkään aietta jättää euroliittolaisia selviämään Moskoviaa vastaan, jonka armoille pakottaisi Ukrainan alistumaan.

    VastaaPoista