Aiheittain

torstai 4. heinäkuuta 2024

Rajalaista

Nyt on hallintovaliokunta tehnyt SDP:n esityksestä muutoksia rajalakiin, jota myös käännytyslaiksi on kutsuttu. Nyt lakiesitys on uudelleen perustusvaliokunnan käsittelyyn menossa. Lakiesitystä on matkan varrella kritisoitu kovin sanon ja varsin heppoiseksi käyneellä oikeusvaltio-termillä. Lakiesitystä SDP on vesittänyt rankasti, sillä ei ole otettu huomioon sitä seikkaa, ettei tulijoilla ole minkään valtakunnan papereita esittää. Emme tiedä, keitä rajan yli pyrkii.

Lakia vastustaa afganistalainen Nazima Razmyar, joka on edennyt SDP:n varapuheenjohtajaksi. Se veti pohjat väittelylle ja kertoi, että vuosina 2015-2016 otettiin helposti vastaan yli 30 000 matua. Kehtasi matuja verrata vielä ukrailaisten tuloon. Matuilla ei ollut kellään mitään papereita mukanaan, vain sekalainen joukko tarinoita ja satuja reissusta, joihin Migri uskoi sata prosenttisesti. Sen sijaan ukrainalaisilla oli kaikki tarvittavat paperit, jopa koulutodistukset mukana.

Vuosien 2015-2016 matuista on suurin osa jo syyllistynyt rikoksiin Suomessa. On raiskauksia, henkirikoksia, ryöstöjä, kunniamurhia, jne. Osa niistä on saanut kielteisen päätöksen oleskelulle, mutta niitä ei ole silti palautettu. Pahin tapaus on matu, jolla on jo kolmastoista valituskierros menossa. SDP on muutosesityksissään vaatinut nimenomaan valituksen mahdollistamista. Mielestäni Suomen oikeusrakenne on rikki, jos valituksia matut tekevät toistuvasti. Oikeusasteet ovat muutoinkin ruuhkaisia ja käsittelyajat pitkiä, mikä on rikoksen uhrin kohdalla kohtuutonta.

Oikeusoppineet ovat vastustaneet lakia ja vedonneet nimenomaan oikeusvaltioon, perustuslakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin. Geneven sopimus on vuodenlta 1954, joka alun perin tehtiin juutalaisten suojaksi. Tämä sopimus on vanhentunut ja ei vastaa enää tarkoitustaan. Afrikan ja Vähä-Aasian maista on erilaisilla verukkeilla tultu Eurooppaan jo kolme vuosikymmentä. Se näkyy sergeroitumisena, rikoksina ympäri Euroopaa. Ranskassa ovat matut ryöstäneet mellakoissaan liikkeitä, sytyttäneet tulipalaloja, jne.

Mielestäni laki pitäisi saada tiukemmaksi. Kenelläkään ei ole oikeutta tulla maahan ilman passia tai muuta henkilöllisyystodistusta. Se on tosiasia, että Venäjä lennättää matuja turisti- tai opiskelijaviisumilla maahansa ja ja sitten tuuppaa niitä rajan yli. Siinä välissä matut ovat onnistuneet hukkaamaan paperinsa. Näitä Nazima tyttö pyrkii puolustamaan. Onko SDP:llä edes tietoa, kuka Nazima oikein on ja mitkä ovat sen taka-ajatukset. Ettei vaan ajaisi muslimien etua.

Myöskin RKP:n Eva Biaudet on lakia vastaan. Se on ollut jo alusta asti vastahankaan hallituksen päätöksistä. Oikea rotanrannankiiski.Myöskään puolue ei ole vaatinut ryhmäkuria, joten en usko, että laki menee läpi. Vasemmistoliito ja vihreät vastustavat lakia samoilla syillä kuin lainoppineet. Täten itäraja on ja pysyy suljettuna.

3 kommenttia:

  1. Tuota minäkin olen miettinyt ja ihmetellyt, että miksi sielä neuvostojen liitosta tulee muka paperittomia. Ei sinne ole ennekään päässyt jos ei ole oikeat bumagat ja proopuskat mukana ja tallessa. Vissiin fsb tai millä nimellä ne sitä KGP:tä nykysin kutsuvatkaan sellaista salli ja ilmeisesti se kerää tänne työntämiltään ne lippuset ja lappuset pois ennen venäjän rajavyöhykettä eli tuossa Viipurin tasalla taitaa ko. vyöhyke alkaa.
    Ne on demarit ja kaikki äärivasemmistolaiset yksi maanpettureita. Valtakunnanoikeuteen joutaisivat jokainen.
    Aivan kuten 1918 kapinan aloittaneet. Demareita nekin.
    Sama kaiku on askenten teillä isien:)
    Huru-ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä polkupyöräjuttu johtuu siis siitä, ettei Moskovian rajan lähellä liikuta muualla kuin teillä;
      muualla haahuilijoille tulee äkkilähtö FSB-rajavartijoiden putkaan.

      Teilläkään ei saisi liikkua muuten kuin ajoneuvolla, siksi fillarit on tässä tapauksessa luokiteltu poikkeuksellisesti ajoneuvoiksi.

      Eli kaikki liikenne itärajalta Suomen tapahtuu vain ja ainoastaan FSB-rajavartioston sallimana ja tiukassa kontrollissa.
      FSB-rajavartiosto ei toimi minkään ministeriön, vaan suoraan Putlerin alaisuudessa.

      Poista
  2. Miten oikeusvaltio on vaarassa, jos maahantunkeutujia ei heti päästetä elämään verorahoilla. Vain suomalainenkin vihervasemmisto yms. uskoo noiden kaikkien olevan hätää kärsiviä. Ruotsissa noista 80%käy x kotimaassaan.

    VastaaPoista