Aiheittain

perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Kahdeksastoista luukku

Tonttu Tohvelo nautiskeli puuroaan ja mietti, minkälainen ohjelma on tänä vuonna päättäjäisissä. Tonttukoulun lukuvuosi päättyy aina kahdeksastoista päivä, sillä oppilaiden apua tarvitaan pakettitalkoisiin.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu lähtivät koululle, jonne oli kertynyt oppilaiden vanhemmat ja kyläläisiä lukuisasti. Puhua pulisten väki siirtyi koulun juhlasaliin.

Ohjelman aloitti rehtori Agricola, joka toivotti väen tervetulleeksi ja kiitti kuluneesta syyskaudesta sekä oppilaita, että opettajia. Oppilaiden puheenvuoron käytti Tekla Tekstiili, joka kiitti koulua saamastaan opista ja kertoi monen varmasti olevan samaa mieltä.

Koulun kuoro esitti Ave Marian. Tätä seurasi näytelmä Tonttulakin etsintä ja se sai väen nauramaan, sillä kommelluksia, vaarallisia tilanteita ja vauhtia riitti. Yhteislauluna laulettiin Enkelikello ja päätteeksi kuoro esitti Nissepolkan.

Oppilaat siirtyivät luokkiin todistuksiaan samaan. Koulun ruokalassa oli tarjolla kakkukahvit. Olipa hauska näytelmä, totesi Tonttu Tohvelo. Olen samaa mieltä, sanoi Tonttu Kotitonttu.

Enää kuusi yötä jouluun, ehtivätkö lahjat kaikki valmistua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti