Aiheittain

lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Yhdeksästoista luukku

Monta on tointa tänään, tuumi Tonttu Tohvelo. Pakettitalkoot alkavat iltapäivällä, sillä Ahkiolan Kuljetus tuo aamupäivän aikana kuljetuslaatikot, jotka ovat suuria pyörällisiä vaunuja ja niitä on paljon.

Tonttu Tohvelo päätti hyödyntää aamun ja ryhtyi siivoamaan kotikoloaan. Hän vei ensin matot ulos ja tamppasi he. Olet näämmä samoissa puuhissa, huikkasi Tonttu Tohvelo Tonttu Kotitontulle. Juu, ajattelin hyödyntää aamun, totesi Tonttu Kotitonttu.

Tonttu Tohvelo pyyhki pölyt tasoilta ja lattioilta sekä luuttusi lattian. Kirpeässa pakkasessa raikastuneet matot hän toi lattioille. Kauniin havukranssin hän laittoi vielä oveensa ja tuumasi, että nyt on aika lähteä talkoisiin.

Kaverukset menivät koulun saliin, jossa oli jo runsaasti väkeä. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu ohjattiin omille paikoilleen ja työ pääsi käyntiin. Työ tehtiin pareittain siten, että yhdessä käytiin katsomassa minkälainen lahja kullekin ja se noudettiin, paketoitiin, nimilaputettiin ja vietiin kyljetuskärryyn.

Välillä käytiin keittiön puolella syömässä, sillä kahvikupin kanssa ei salin puolelle ollut asiaa. Tätä valvoi Tonttukoulun talkkari Tonttu Sirkkeli, sillä nuorilla tuppasi aina sääntö unohtumaan. Olisi se noloa, jos paketissa olisi valmiiksi kahvitahraa tai pullan murenia.

Ilta oli jo pitkällä kun väki lähti koteihinsa. Maistuuko sauna, kysyi Tonttu Tohvelo Tonttu Kotitontulta, sillä lämmitin padan jo aamulla. Kyllä kelpaa, totesi Tonttu Kotitonttu. Saunottuaan Tonttu Kotitonttu lähti omaan kotikoloonsa ja muistutti Tonttu Tohveloa laittamaan kellon soimaan, sillä huomenna homma jatkuu aamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti