Aiheittain

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Kahdeskymmenes luukku

Pakkanen paukkui ja revontulet leimusivat taivaalla, kun Tonttulan väki riensi lahjatalkoisiin koululle, sillä ilta kuuteen mennessä lahjojen tulee olla paketissa ja kuljetuskärryssä. Tällöin tulevat Ahkiolan Kuljetus viemään ne Korvatunturille.

Rehtori Agricola kuulutti keskusradion välityksellä aterioinnista. Ryhmät A ja F ruokailevat klo 12 alkaen, ryhmät B ja D klo 12.30 alkaen ja ryhmät C ja E klo 13.00 alkaen. Kahvia ja mehua sekä pientä purtavaa on tarjolla pitkin päivää ruokasalissa. Ja jokainenhan muistaa, että paketointisaliin ei tuoda lainkaan syötävää tai juotavaa.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu olivat jälleen pari sekä Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori. Veturin miehistö oli pöydän vastakkaisilla puolin. Toivottavasti viime vuotinen tarrajuttu ei toistu, huokasi Tonttu Tohvelo. Ei toistu, sanoi Simeon Sinivuori. Mehän olimme viime vuonna Ahkiolan Kuljetuksessa ja Tonttu Vauhtisuksi oli moisesta perin juurin suivaantunut, kertoi Valtteri Vaara ja jatkoi; Kuljetuslaatikoihin tehtiin metallikiskot ja niihin metallilaatat, joihin oli kaupunkien nimet painettu kohokirjaimin.

Työ sujui ripeästi ja Tonttu Tohvelo huomasi uudet kilvet kuljetuslaatikoissa. Hei katsokaa, nuo on samanlaisia kuin autojen rekisterikilvet, hän sanoi. Minähän sanoin, että ne ovat kohokirjaimin tehty, huomautti Valtteri Vaara. Sanoisin, että tuo on loistava keksintö, tuumasi Tonttu Kotitonttu.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu kantoivat kaksi suurta pakettia kuljetuskärryyn. Juuso Jäkälä ja Kalle Kaarna toivat samaan aikaan paketteja ja katsoivat kun Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu laittoivat suuret paketit kuljetuskärryyn, jonka kyljessä luki: Suomi, Porvoo. Onko tuossa lamppu ja lipasto, huusivat pojat yhteen ääneen. Kyllä, me saimme ne valmiiksi ajoissa, kertoi Tonttu Tohvelo. Olisin halunnut nähdä ne valmiina, huokasi Juuso Jäkälä. Kunpa olisin iso tonttu jo, niin pääsisin lahjoja jakamaan ja näkisin lahjan ja saajan, huokasi puolestaan Kalle Kaarna. Me viemme vain lahjat, mutta juhlaa emme jää katselemaan, kertoi Tonttu Kotitonttu ja jatkoi; Monta on näet kotia, joissa illan aikana tulee käydä.

Viimeiset paketit vietiin kuljetuslaatikoihin ja ne siirtyivät nopeasti Ahkiolan tonttujen toimesta autojen lastiruumiin. Tasan ilta kuudelta suljettiin viimeisen ruuman ovet. Rehtori Agricola kuulutti; Työ on jälleen mallikkaasti hoidettu. Tonttujoukko keräsi vielä paperit, pakettikortit ja nauhat pois. Vastavuoroisesti, kelpaako sauna, kysyi Tonttu Kotitonttu. Tottahan toki, sanoi Tonttu Tohvelo. Kelpaisi meillekin sanoi, Valtteri Vaara. Tulkaa mukaan, toivotti Tonttu Kotitonttu.

Neljä yötä jouluun. Ilahtuuko Samin mummu?
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti