Aiheittain

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Yhdeksäs luukku

Iltapäivä oli jo pitkällä, kun Tonttulan höyryveturi vaunuineen saapui takaisin kotihalliinsa. Väsynyt miehistö, Tonttu Tohvelo, Tonttu Kotitonttu, Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori, hoisi junan halliin ja sammuttivat höyrypannun ja veturin lyhdyt.

Millasentti Mitta ja Anni Suopayrtti poistivat vedet pesukannuista ja keräsivät ruuat ja juomat koreihin sekä lopulta sammuttivat vaunujen lyhdyt. Nyt saa junavanhus huokaista ja myöhemmin se perusteellisesti puhdistetaan.

Kunnanjohtaja ja rouva Tuikitärkeä olivat saapuneet veturihallille yhdessä rehtori Agricolan kanssa. He auttoivat kantamaan ateriatarpeet koulun keittiöön, jotta ne kylmään saataisiin.

Kunnantalon sauna oli lämmitetty ja sinne kutsuttiin miehistön lisäksi Tonttu A.P. Kirjasin, jotta sanomiin saadaan uutisia maailmalta.

Matka oli sujunut hyvin ja vaikka makuuvaunuja ei aiemmin ollut testattu, niin ne toimivat hyvin, mutta ensi vuonna pitää alustat varmuuden vuoksi tarkastaa. Kaunispään tonttukylän vieraat olivat viihdyttäneet matkaajia lauluin ja runoin. Ruokahuolto oli tietysti hieman ongelmallista näin pitkillä matkoilla, mutta kunhan se ravintolavaunu saadaan kuntoon, niin sekin ongelma korjaantuu. Kaasujääkaapit olivat hieman tiellä, mutta tuikitarpeellisia.

Kölnin yliopiston tonttu Elf Weise oli kertonut vanhoja tarinoita. Hän kertoi yliopiston teologian professorin kadonneista luentomuistioista ja niitä ilman hän ei luentoaan voinut pitää. Tonttu keroi kuiskanneensa professorille, että mitäpä jos katsoisit bibilian välistä ja sieltähän ne kadonneet luentomuistiot löytyivätkin. Tämä sa väen nauramaan.

Lopulta väsynyt miehistö pääsi kotikoloihinsa nukkumaan.
White Christmas - Level 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti