Aiheittain

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Toinen luukku

Uusi päivä koitti Tonttulan väelle. Tonttu Tohvelo söi aamupuuroaan hyvin mietteissään. Kotikolon seinäkello kumautti yhdeksän lyöntiä ja havahdutti Tonttu Tohvelon mietteistään. Nyt pikaisesti liikkeelle, tuumasi hän.

Tonttu Kotitonttu koputti ovella. Jokos olet valmis lähtemään, sanoi Tonttu Kotitonttu. Huuhtelen vain puurokulhoni, niin mennään, totesi Tonttu Kotitonttu.Kaverukset suuntasivat puusepän verstaalle, sillä tänään tehtiin pelilautoja kahdesta puulajista. Ammattilainen kun ei shakkilaudan ruutuja maalaa.

Tonttu Kutterinpuru antoi tammea, joka on vaaleaa ja wengeä, joka taas liki mustaa. Tehtävänä oli tehdä näistä huullettuja neliöitä. Näitä tehtiin lukemattomia, mutta työ suurella porukalla sujui ripeästi. Seuraavaksi tehtiin shakin kotelon reunapalat sekä hyvin ohuet puulevyt, joihin vaaleat ja tummat ruudut limitettiin liiman avulla toisiinsa. Näin saatiin ruudukko valmiiksi. Liiman oli itse valmistanut Tonttu Kutterinpuru, mutta ei vielä halunnut sen salaisuutta paljastaa.

Reunapalojen uurteisiin puolestaan upotettiin ruutulevyt ja lopuksi kiinnitettiin saranat ja sulkukoukku. Nopeasti valmistui shakkipelin lautoja runsaasti. Ne nostettiin telineisiin odottamaan liiman kuivumista, jonka jälkeen rasioihin lisätään pelinappulat, jotka oli syksyn aikana veistetty.

Kotimatkalla kaverukset poikkesivat Tonttulan Vihanneksessa sopimassa juurikkaiden nouto huomisia laatikkotalkoita varten. Matkalla Tonttu tohvelo kertoi aamuiset mietteensä Tonttu Kotitontulle.Viiden päivän aamuna pitäisi lähteä noutamaan juhlavieraat, mutta makuuvaunuissa ei ole kuin patjat, huokasi Tonttu Tohvelo. Paha on pulma, myönsi Tonttu Kotitonttu. Löytyykö ongelmaan ratkaisu ennen määräaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti