Aiheittain

perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 viimeinen luukku

Tonttu Tohvelo saapui kotikoloonsa hieman puolenyön jälkeen ja hieman myöhemmin Tonttu Kotitonttu asteli pihaan. Samalla hetkellä juoksi pihaan myös Juuso Jäkälä ja ilmoitti, että äiti on lämmittänyt saunan ja laittanut ruuan ja pyytää teitä meille. Isikin tuli kotiin jo ennen puolta yötä. Kiitos kutsusta, tulemme mielellämme, sanoivat tonttukaverukset. Otan vain vaihtovaatteet mukaan, sanoi Tonttu Tohvelo. Yhdessä he lähtivät tonttuperhe Jäkälän kotiin.

He saunoivat kunnolla ja nauttivat tuhdin aterian hartaudella nauttien. Jäkiruuan kohdalla ei Juuso enää malttanut olla kysymättä reissusta. Hyvin meni Etelä-Englannin kierros, kertoi Tonttu Tohvelo ja jatkoi; Menimme ensin Lontooseen ja sieltä kukin omaan suuntaansa jaon mukaan. Heillä siellä on tapa, että lahjat jätetään lahjasukkaan tai kuusen alle, sillä he avaavat paketit vasta jouluaamuna.

Minä suuntasin Bremeniin Saksaan ja poikkesimme viemässä lahjat lukemattomiin koteihin, kertoi Tonttu Kotitonttu. Juho Jäkälä kertoi käyneensä Itä-Suomessa ja vieneen myöskin lahjat moneen kotiin.

Onko Porvoosta uutisia, kysyi Juuso, sillä hän tahtoi tietää oliko lahja mieluinen Samin mummulle. Kuin tilauksesta soi puhelin ja siellä oli Etelä-Suomeen lahjoja vienyt tonttu, jonka Juho Jäkälä oli pyytänyt soittamaan ja kertomaan, miten meni, sillä poikansa oli kovin utelias.

Soittaja kertoi, että vastaanotto oli hyvin riemuisa, sillä Samille ja hänen perheelleen oli mieluisaa palauttaa vanha tuttu näkymä mummolaan. Mummo itse oli hyvin liikuttunut lahjasta ja että Sami oli sitä hänelle pyytänyt. Samin sisko oli puolestaan pyytänyt Samille uudet luistimet, sillä pojan harrastuksena oli jääkiekon peluu. Sami oli luistimista hyvin iloinen. Lähetän sulle postissa kuvan.

Juho Jäkälä kertoi Juusolle terveiset ja näytti saapuneen kuva. Voi kuinka kaunis, tuumasi Juuso ja oli hyvin iloinen lahjan saajien ilosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti