Aiheittain

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Kahdeskymmesensimmäinen luukku

Tonttu Tohvelo heräsi myöhään ja päätti että otetaan osin lunkisti tämä päivä. Hän nautti aamiaista kaikessa rauhassa Tonttulan Sanomia lukien, mutta säpsähti kovaan oven koputukseen. Juuso Jäkälä ja Kalle Kaarna olivat oven takana.

Sinä lähdet tänä vuonna lahjojen jakoon, millaista se on, kysyi Juuso Jäkälä hyvin totisena. Tulkaa sisälle, sanoi Tonttu Tohvelo ja jatkoi; tässä kynät ja paperit, niin voitte kirjoittaa itsellenne muistiin, vaikka ette vielä matkaan pääse. Pojat istuivat keittiön pöydän ääreen ja odottivat innolla.

Tonttu Tohvelo kertoi; Aaton aattona, heti aamusta, saavummemme Korvatunturille. Siellä saamme tehtävä jaon. Jaon mukaisella kulkuvälineellä lähdetään liikkeelle ja ensimmäiset lähtevät jo aamu varhain. Korvatunturin esimies tarkastaa, että asut on kaikilla määräysten mukaiset ja voi poloista, joka hutiloi asunsa kanssa.

Pojat kirjoittivat ahkerasti ja Tonttu Tohvelo jatkoi; Kun tullaan määränpäähän, niin lahjapaketeista katsotaan lahjan saajat ja osoitteet (osoitetarra otetaan pois). Kodissa tervehditään kohteliaasti ja lapsiperheissä on tapana kysyä onko täällä kilttejä lapsia. Lahjat jaetaan ja lähtiessä toivotetaan hyvää ja rauhallista joulua.

Mutta koteja on paljon, meneekö kaikki aina hyvin, kysyi Kalle Kaarna. Valitettavasti ei, sanoi Tonttu Kotitonttu, joka oli tullut myös paikalle ja jatkoi; Monessa kodissa on terästettyä glögiä nautittu liikaa ja rähinä siitä on yleensä seurauksena. Työ vaatii paljon psykologisia taitoja ja opetelkaa niitä koulussa ahkerasti.

Tonttu Tohvelo sanoi; Asusteet ja tavarat on huolehdittava mukaan. Tulkaa kanssani, niin katsotaan tarvikkeet ja varusteet. Juhlapuku piti olla siisti ja harjattu, solki kiillotettu ja tallukkaat määräysten mukaiset ja ehjällä pohjalla varustettu. Viime vuonna meinasi käydä ohrasesti, sillä minun tallukkaiden pohjat olivat perin ohuiksi kuluneet, kertoi puolestaan Tonttu Kotitonttu.

Tonttu Tohvelo kertoi pojille muista varusteista. Kartat ja kompassit ovat hyvin tärkeitä, sillä GBSR yhteyteen ei aina voi luottaa, eväät on pakattava kylmärasioihin ja juomat termospulloihin. Vara vaatteita on myös syytä ottaa mukaan, sillä säät vaihtelevat paljon. Samalla kerättiin kaikki tarvittava jo valmiiksi ja pakattiin reppuun.

Pojat kuuntelivat tarkoin ja kysyivät, milloin me päästään lahjojen jakoon. Koulu on ensin käytävä loppuun, kertoi Tonttu Kotitonttu. Siihen on vielä monta vuotta, huokasi Kalle Kaarna. Äkkiä se menee ja opiskelkaa ahkerasti, sanoi Tonttu Kotitonttu.

Saadaanko me tietää Samin mummusta, kysyi Juuso Jäkälä. Saatte, kun palaamme, kertoi Tonttu Tohvelo. Kolme yötä jouluun, ilahtuuko Sami ja hänen muummu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti