Aiheittain

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Kolmastoista luukku

Tonttu Tohvelon luo tuli visiitille Tonttu Kotitonttu heti aamusta, joka oli perehtynyt vanhaan kirjaan. Tiedätkö, että nyt on vuoden pisin yö, sanoi Tonttu Kotitonttu. En ole sellaista miettinyt, sillä kaamosaika on aina yhtä pimeää, vastasi Tonttu Tohvelo ja jatkoi; Tiedätkö ketä on vieraisille tänään tulossa?

Tonttu Kotitonttu sanoi ettei tiedä ja molempia jännitti moinen salaisuus. Mitään erityistä tiedotetta ei ole tullut, ei juorun juorua, vihjausta tai mitään muutakaan. Tieto vieraista tuli aivan puskien takaa eilen iltapäivällä ja siitä kerrottiin vain, että vieraita tulee puolen päivän aikaan ja kyläläiset kutsutaan kunnantalon edustalle.

Yhdentoista aikaan olivat kaverukset valmiita lähtemään kunnantalolle, mutta sitä ennen he sytyttivät TSV:n ohjeiden mukaiset kynttilälyhdyt valaisemaan hämärään.

Kunnantalon edustalla oli runsaasti väkeä ja puheen sorina oli valtaisa, sillä kaikille tapahtuma oli täydellinen yllätys. Kunnantalon kello kumahti kaksitoista kertaa ja viimeisen lyönnin vaiettua alkoi kuulua viulun soittoa. Kunnantalon ovet aukenivat ja esiin tuli tonttutyttö, joka oli puettu valkoiseen pukuun ja vyöllään punainen liina sekä päässään kynttiläkruunu. Perässä seurasi kuusi tonttutyttöä valkoisissa puvuissaan ja kädessään kynttilä.

"Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring." Näin alkoi laulu ja he kulkivat torin ympäri. Millisentti Mitta huokaisi, Voi kuinka kaunista? Anni Suopayrtti kuiskasi, että he ovat Kiirunan Tomteskola:n kiertävä esitys ja tänä vuonna Lucia neidoksi on valittu Melodi Klav, joka tapasin kesällä.

Esityksen päätteeksi oli torilla tarjolla kuumaa glögiä ja piparkakkuja. Kyläläiset kiittelivät kovasti esitystä ja Tonttu Sointuva keskusteli musiikista Tomte Not:n kanssa hyvin innokkaasti, sillä vanhoja tuttujahan he olivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti