Aiheittain

lauantai 5. joulukuuta 2015

joulukalenteri 2015 Viides luukku

Edellisenä iltana oli juna saapunut Helsinkiin ja sen lentokentälle, josta junaan nousi useita vieraita, joista arvovaltaisimmat olivat Notre Damen kirkkotonttu Elfe Altéré sekä Pietarin Eremitaasin tonttu
ЭДьɸ ДaВНИЙ. Myöhemmin illalla saapui juna Turkuun, josta kyytiin nousi Turun Tuomiokirkon tonttu.

Satamasta kyytiin nousi useita vieraita. Erityisen ilahtuneita toistensa tavatessa olivat Elf Stroom ja Tomte Kyrktorn sekä olivat ylen iloisia tavatessaan junaemäntä Millisentti Mitan. Puheensorina vaunuissa oli melkoinen tonttujen kertoillessa kuulumisia ja terveisiä tuoden tutuilta.

Tonttulassa oli samaan aikaan täysi tohina päällä. Juhlasali koululla siivottiin ja koristeltiin.Tonttulan Soihtu ja Valo (tuttavallisemmin TVS) asensi kunnantalon kuuseen kauniit valot ja useita soihtuja rautatieasemalta juhlapaikalle sekä hienon rakovalkean kunnantalon edustalle.

Tonttukoulun päätösluokka harjoitteli vielä lipunnostoa Tonttu Sirkkelin ohjauksessa, sillä kaiken tuli tapahtua samanaikaisesti ja kunniakujan asennot tarkkoja. Lopulta hän päästi oppilaat koteihinsa ja muistutti puvun huolellisesta asettelusta sekä puhtaudesta.

Hieman turhaa oli oli muistutus, sillä puvut luokalla olivat ihan uusia. Päätösluokka näet sai näissä juhlissa pukeutua ensi kerran tontun juhlapukuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti