Aiheittain

perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 Neljäs luukku

Tonttu Tohvelo lähti veturihallille heti aamiaisen jälkeen. Hallilla rouvat Höyry Ratakisko ihailivat makuuvaunuja ja niiden siivoa. Tonttu Tohvelo kertoi, että tontturouva Suopayrtti oli pitänyt kovan komennon puhdistuksen tasosta ja valvonut, että jokainen nurkka tulee siivotuksi.

Ratakiskon pariskunta purskahti nauruun, sillä kumpikin tunsi hyvin vanharouva Syopayrtin ja tiesivät, ettei yhtään kulmaa jää tarkastamatta hänen tarkoilta silmiltään. Tonttu Tuikitärkeä saapui myös hallille ja tiedusteli reittisuunnitelmaa vieraiden noutamisesta

Tonttu Tohvelo kertoi reitin suunniteltu kulkemaan siten, että ensin tullaan Helsinkiin, siltä Turkuun ja rajaa myöten takaisin, joten takaisin tultaisiin juhlapäivänä klo 13.00. Tämä oli Tonttu Tuikitärkeän mielestä loistava ajoitus.

Tonttu Tohvelo kertoi mietteensä pelkistä patjoista. Rouva Ratakisko, Millisentti Mitta ja Tonttuvouva Mitta purskahtivat nauruun. He kertoivat, että olivat toissa päivänä hakeneet varastosta vanhat täkit ja lakanat sekä puhdistaneet ja tuulettaneet ne. Uudet tyynyt oli ommeltu ja Hanhivaaralaiset olivat lahjoittaneet untuvat. Suurin osa verhoista oli käyttökelpoisia, vain muutaman uuden olivat Toomas Suopunki ja Tonttu Tekstiili tehneet. Viemme ne vain paikoilleen ja vaunut ovat valmiit.

Tonttu Tohvelo haki kassinsa kotikolostaan ja yhdessä Tonttu Kotitontun kanssa he palasivat hallille. Sinne olivat saapuneet myös Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori, jotka olivat tonttukaverustemme luokkatoverit oppivelvollisuutta suorittaessaan. He olivat olleet opissa Ahkiolan Kuljetuksessa, mutta siirtyneet kevään aikana opettelemaan veturin salaisuuksia.

Veturiin viritettiin tulet pannun alle ja vaunut kytkettiin. Asemalle olivat useat kyläläiset tulleet matkaan saattamaan. Iloisesti vihelsi junan pilli matkan alkajaisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti