Aiheittain

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joukukalenteri 2014 neljästoista luukku

Tonttu Tohvelo voi jo paremmin ja aamupalan jälkeen käveli kylän puotiin, ruokakomeroaan täydentämään. Puodissa oli paljon väkeä ja suunnaton puheensolina. Mitä on tapahtunut, kysyi Tonttu Tohvelo.

Puodin pitäjä ja mylläri, Tonttu Jauhopeukalo kertoi, että Korvatunturille saapuneiden kirjeiden joukossa oli hyvin erikoinen lahjapyyntö. Pieni ihmislapsi Milla, joka on kirjeen kirjoittanut, on esikoululainen ja hän toivoo Sofialle ystävää sekä uutta puulipasta.

Tonttujen Eritysselvitysosasto (TES) on tehnyt esiselvitystä ja Millan päiväkodin ja esikoulun yhteydessä on vanhusten päiväkerho. Siellä hän on tutustunut Sofiaan, joka on 94-vuotias rouva. Sofia asuu omassa kodissa ja hänen puolisonsa on kuollut. Nyt hän on yksinäinen vanhus.

Sofian puoliso oli ollut puuseppä, joka oli veistellyt puusta vaikka minkälaisia esineitä. Sofia oli kertonut Millalle, saamastaan korulippaasta, jonka Mauri oli kauniisti puuleikkauksin koristanut ja saanut sen kihlajaislahjaksi. Se oli kuitenkin aikojen saatossa kadonnut.

Voi Sofia rukkaa, huokasi Tonttu Tohvelo ja jatkoi, monta on yksinäistä ihmissuvussa. Näin on, sanoi Tonttu Jauhopeukalo ja lisäsi, että Tonttulan väeltä pyydetään lisäapua lippaan suunnittelemiseksi ja tekemiseksi, sillä Korvatunturilla ei enää ole erikoispuuseppä.

Hei, oletteko kaikki unohtaneet puuseppä Tonttu Kutterinpurun, joka on varsinainen velho puuta käsittelemään vieläkin vaikka ikätonttu jo onkin, hihkaisi Tonttu Tohvelo. Selvä pyy, sanoi Tonttuisi Jäkälä ja lähti viemään viestiä Tonttu Kutterinpurulle.

Katsotaan vielä sitä Millan kirjeestä otettua kopiota.Hieno on kirjoitus lapselta, totesi Tonttukoulun äidinkielten opettaja Tonttu Kirjasin. Samaa mieltä oli Tonttulan Sanomien päätoimittaja Tonttu A. P. Kirjasin. TES:n väki oli selvittänyt, että Sofia oli toiminut kansakoulun opettajana ja Millaa ohjasi kirjoituksen harjoittelussa.


Kaveria Sofialle, miten sellaisen järjestää. Tätä pohtivat tontut ja ryhtyivät miettimään lahjan ensimmäistä osaa. Pohtivat myös, että miksi pieni lapsi pohtii yksinäisyyden peikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti