Aiheittain

maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 kahdeskymmenestoinen luukku

Tonttu Tohvelon kello oli soittanut aikaisin aamulla, sillä hänellä oli tärkeä tehtävä tänään. Aamiaisen nautittuaan hän suuntasi kellarilleen. Tonttu Tohvelo oli vielä eilisiltana soittanut Tonttu Jauhopeukalolle ja pyytänyt kuljetusapua, sillä laatikot piti saada koululle, jossa jouluruokien jakelu Tonttulan väelle alkoi.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Jauhopeukalo ynnä Tonttu Kotitonttu alkoivat lastata laatikoita rekiin ja sitten matkaan, kohti koulua. Suureen saliin oli jo tuotu pasteijat, piparit ja vielä saapuivat laatikot. Monenlaiset paistit olivat myös pöydillä. Tonttu Lohipyrstö oli tuonut erilaisia kaloja ja Tonttulan Vihannes erilaisia kasviksia. Kuten monet muutkin.

Kukin Tonttulan talous sai valita, mitä ottivat, sillä tonttuperheilläkin on omat traditionsa ruokien suhteen. Tonttu Tohvelo otti pienen pussin pasteijoita sekä pipareita. Otti myös hanhipaistin ja loimulohta sekä suolasikakkaa ja kraavattua ahventa. Etikkasäilykkeitä myös ja erityisesti Tonttu Tohvelo tykkäsi rapeasta salaatista ahven voileivällään. Tomaattia myös, sillä se antaa väriä.

Kun jakelu oli tehty, niin koulun juhlasali hiljeni, melkein, sillä sinne saapuivat Tonttu Suopayrtin johdolla koulun parkettikosmetologinen osasto, jotka siivosivat salin. Ylihuomenna on puurojuhla ja sali oli kuntoon saatettava.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu saapuivat kotikoloilleen einesten kanssa. Ne kumpikin kylmään laittoivat. Yhdessä he tarkastivat vielä repun, jotta kaikki tavarat olisivat paikoillaan.
Otetaanko varaslähtö, sillä sinun on jo tänään suunnattava matkaan, totesi Tonttu Tohvelo. Minä teen ruuat ja sinä kokoat viimeiset tavarat.

Tonttu Kotitonttu saapui ystävänsä luokse ja tuoksu oli huumaava. Tonttu Tohvelo oli keittänyt perunoita ja raastanut kaalia, jonka seuraksi oli ripotellut sulatettuja puolukoita. Laatikot oli lämmitetty ja pöydässä oli ahventa ja lohta ja silakkaa sekä hanhenpaistia. Soosiakin oli Tonttu Tohvelo tehnyt ja ei kun ääntä kohti.

Tonttutoverukset nauttivat hartaudella hyvästä ruuasta ja puhuivat pitkään veturivanhuksesta. Onko kello jo noin paljon, huudahti Tonttu Kotitonttu ja jatkoi, nyt äkkiä hakemaan tavarat ja rautatieasemalle.

Pikaisesti tonttukaverukset hakivat repun ynnä pussitetun juhlapuvun ja riensivät kiireen vilkkaa asemalle. Juna oli jo valmis lähtöön ja Tonttu Kotitonttu nousi kyytiin. Aamulla hän olisi Korvatunturilla ja saamassa ohjeet.


Junan lähdettyä talsi kotikololleen Tonttu Tohvelo ja toivoi, että ystävänsä retki sujuu hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti