Aiheittain

torstai 25. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 viimeinen luukku

Palataan vielä hetkeksi Tonttulaan ja eilisillan tapahtumiin.

Tonttu Kotitonttu kotiutui hieman ennen aamu kahta ja siirtyi pikaisesti saunan lämpöön ystävänsä Tonttu Tohvelon kanssa. Tonttu Kotitonttu kertoi, että Australia on iso maa, mutta lasten jouluilo on kaikkialla samanlainen.

Näitkös kengurun, kysyi Tonttu Tohvelo ja viskasi lisää vettä kiukaalle. Kyllä näin, sanoi Tonttu Kotitonttu ja otin paljon valokuvia, jotka voidaan saunan ja ruokailun jälkeen katsella.

Kunnollisen saunomisen jälkeen ystävykset siirtyivät joulupöydän antimia nauttimaan. Oli monenlaista herkkua. Keskustellessa ja napostellessa vierähti tiima jos toinenkin. Lopulta ryhtyivät kuvia katsomaan ja niistä vielä puhelemaan, joten vasta aamutuimaan tontut menivät unten maille. Mitään kiirettä ei enää ole ja yhteinen puurojuhla alkaa vasta iltapäivällä.

Miten sujui Sofia mummun ja Milla tyttösen joulu?

Siitä kertoi Tonttu Tohvelolle serkkunsa, joka asustaa vakituisesti Korvatunturilla. Milla oli usein vanhemmilleen puhunut Sofiasta ja tunsivathan Millan vanhemmat Sofian, joka asui samassa rivitalossa, mutta sen toisessa päässä ja he päättivät kutsua Sofian jouluaterialle. Milla hämmästyi kun Sofia tuli sisään, mutta vanhempansa kertoivat kutsuneet hänet ja siitä oli Milla iloinen.
He nauttivat yhdessä aterian ja Sofia kutsui heidät seuraavana päivänä luokseen torttukahveille.

Joulupukki piipahti Millan kotona ja Milla sai lahjaksi toivomansa vauvanuken. Joulupukki ojensi paketin myös Sofialle, joka hämmästyneenä sen aukaisi. Tämä on samanlainen kuin kadonnut rasiani, hän sanoi ja pieni kyynel vierähti poskelleen. Milla huokasi, Voi kuinka kaunis. Hän kertoi Sofialle, että hän oli kirjoittanut joulupukille sinun kadonneesta rasiasta. Kiitos Milla, sanoi Sofia.


Hyvää ja Rauhaisaa Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti