Aiheittain

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 seitsemästoista luukku

Tonttukaverukset Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu riensivät kiireesti, aamiaisen jälkeen, veturihallille. Tonttu Höyry Ratakisko tutki ensin irrotettua ovea ja totesi alareunan pahoin lahon vaurioittamaksi. Tarvitsee uuden alapuun ja mahdollisesti myös toisen sivustan, totesi vanha junamestari, mutta sen sanokoon tarkemmin puuseppämestari.

Pojat vievät oven puuseppämestari Kutterinpurun luokse, mutta sanoi hän, tuo ovi saa nyt odottaa hieman, sillä lahjoja on vielä tekemättä. Juho Jäkälä on nyt lippaan teon ohella valmistanut lukemattomia lahjoja lapsille ja nyt saatte osallistua tähän työhön. Onhan jouluun enää muutama päivä.

Millisentti Mitta saapui myös paikalle, kuultuaan Tonttu Höyry Ratakiskolta, että junan vaunun ovi tulee kunnostukseen. Mitä, missä, miten, kuinka voin auttaa oven kuntoon saamisessa, hihkuin tonttutyttönen.

Hän sai kuulla, että ovi saa odottaa, sillä joulun lahjat on ensin tehtävä. Surullisena katsoi Millisentti Mitta ovea, mutta huomasi sitten kauniin rasian ja kysyi, kuka tuon on tehnyt. Tonttu Tohvelo kertoi, että Tonttuisi Jäkälä on sen tehnyt, puuseppämestari Tonttu Kutterinpurun avulla.

Voi, kuinka kaunis ja samettipohja vielä, huokasi Millisentti Mitta. Tuollainen lahjan tahtoisin minäkin saada, kuinka kuviot tuollaiset aikaan saadaan, kysyi hän. Nyt ovelle saapui useita tonttuja ja työn touhuun ryhtyivät.

Verstaalle kertyi monta muuta tonttua ja aloittivat veistotyön. Syntyi lumilautaa, slalom-suksea, skeittilautaa, murtomaa suksea, noppaa ja pelilautaa. Noppia tarvittiin paljon, sillä moni sitä toivonut ynnä peli sitä vaati, vaikka netistä monet löytyivät. Useat kuitenkin somessa haastoivat ystävät kylään ja pelaamaan, haasteeseen kuului, että ota oma noppa mukaan.

Nico Muuramme, Espoosta, toivoo viittä noppaa, kauhistui Millisentti Mitta ja kysyi, mihin noin monta noppaa tarvitaan. Tonttu Kotitonttu kertoi, että peliin tarvitaan viisi noppaa, joiden pisteluvulla saadaan erilaisia arvoja ja sen mukaan pisteitä. Nyt sitten sorvaamaan ja veistelemään, hinkui Millisentti Mitta ja kysyi Tonttu Kotitontulta, opetatko pelin myös minulle. Mutta miten saadaan pelimerkinnät tehtyä.

Tonttu Tohvelo sanoi, että A. P. Kirjasin, on painanut pelikupongit. Pelataanko erä, sanoi Tonttu Tohvelo. Kiinni veti, sanoi  Millisentti Mitta ja niin pyörähtivät nopat, juuri valmistuneet. Vieressä yskähti Tonttuisi Jäkälä, te leikitte vain, vaikka lasten lahjat ovat vielä vaiheessa. Nyt töihin, tai tästä ei ikinä valmista tule.

Millisentti Mitta, kysyi sitten asiallisesti, kenelle on tuo kaunis lipas? Se lahja on ja hyvästä sydämestä pyydetty, sanoi Isitonttu Jäkälä.

Seitsemän päivää on vielä jäljellä tai enää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti