Aiheittain

perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 yhdeksästoista luukku

Tänään on monta tointa hoidettavaksi, tuumasi Tonttu Tohvelo, aamupuuroaan lusikoidessa. Pakettitalkoot alkavat vasta iltapäivän puolella, sillä aiemmin sovitut tontut tuovat lahjalaatikot koulun juhlasaliin.

Tonttu Tohvelo vei matot ulos ja ravisti ne ja laittoi narulle tuulettumaan. Samoissa puuhissa oli myös naapurinsa Tonttu Kotitonttu. Hetken turisivat ja muistelivat eilistä juhlaa. Lähdetään siinä yhden tietämillä, jos sinulle sopii, sanoi Tonttu Kotitonttu ja sehän Tonttu Tohvelolle sopi.

Seuraavana oli vuorossa pölyjen pyyhkiminen tasoilta ja lopulta lattian puhdistus. Vietyään matot takaisin lattialle, ripusti ulko-oveen vielä kauniin kranssin, jonka ennen lumien tuloa oli tehnyt ja sen kylmäkellarissa säilyttänyt. Nyt kello oli jo niin paljon, että tonttukaverukset lähtivät kohti koulua.

Siellä oli runsaasti väkeä ja siirtyivät tontut pöytien ääreen. Työ tehtiin parityönä siten, että pari kävi luettelosta katsomassa kenelle ja millainen lahja sekä kuittasivat sen. Toinen haki lahjan ja toinen taiteili korttiin nimen sekä lisälapulle (napataan pois myöhemmin) oikean osoitteen. Toinen paketoi lahjan, kiinnitettiin nimikyltit ja yhdessä vietiin oikeaan kuljetuslaatikkoon.

Kuljetuslaatikkoja oli yhtä useita kun on kaupunkeja kyliä, ajan vieriessä täyttyivät kuljetuslaatikot ja tuontilaatikot tyhjenivät. Toki tontut välillä kävivät koulun keittiössä nauttimassa syötävää ja juotavaa. Juhlasaliin ei asiaa ollut eväiden kanssa. Noloahan olisi joulukukin antaa lahja, jos siinä kahviroiskeita olisi tai rasvainen sormenjälki.


Ilta oli jo pitkällä, kun kaverukset palasivat kotikoloihinsa. Makeat olivat haukotukset molemmilla. Hyvän yön toivotukset vaihdettiin ja kumpikin meni kotiin. Huomenna jatkuu, tuumasi Tonttu Tohvelo, iltapalaa haukatessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti