Aiheittain

tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 kahdeskymmeneskolmas luukku

Tonttu Tohvelo heräsi myöhään, sillä Tonttu Kotitontun lähdettyä Korvatunturille, oli innostunut lukemaan Raideliikenteen historiaa Tonttulassa ja äkkiäkös hyvän kirjan kanssa vierähtää useampi tiimallinen.

Aamiaisen jälkeen hän ryhtyi koristeita laittamaan ja tietenkin jyvälyhde linnuille kelopuun oksille. Häntä yhä harmitti, että tuikut oli väärin sijoittanut ja kaunis kelopuu oli vaurioitunut. Joulukuusen hän toi sisälle ja koristeli sen, mutta kynttilät syttyisivät vasta aattona.

Koska Tonttu Kotitonttu oli siis Korvatunturilla, niin Tonttu Tohvelo kävi koristelemassa myös ystävänsä kodin. Hän kun tiesi jo vanhastaan, miten ystävänsä kotinsa koristeli. Olihan Tonttu Kotitontun mukava tulla kotiin, kun joulu olisi myös hänellä valmiina. Itse kun ei ehtinyt, sillä kutsu tuli nopeasti, eikä siihen ollut osannut varautua.

Homman hoidettuaan oli ilta jo pitkällä. Puhelin soi ja soittajana oli Tonttu Kotitonttu. Miten siellä on päivä mennyt, hän kyseli. Tonttu Tohvelo kertoi, että oli koristellut kotinsa ja sinunkin. Mikä on tilanne Korvatunturilla, kysyi Tonttu Tohvelo. Kiitos, että koristelit kotikoloni, sanoi Tonttu Kotitonttu ja jatkoi, täällä on työt hyvällä mallilla eli lentokoneet on jo lastattu, samoin muutama reki. Viimeinen työnjohdollinen palaveri on tunnin kuluttua ja sitten maate, sillä herätys on aikainen. Minä lähden Australiaan ja siellä en ole ennen käynyt. Olisi kiva nähdä oikea kenguru.

Vau, huudahti Tonttu Tohvelo ja jatkoi, otithan kameran mukaan. Tahtoisin nähdä sieltä kuvia. Kyllä otin, sanoi Tonttu Kotitonttu. Tulen kotiin myöhään yöllä, joten lämmittäisitkö saunan, sillä arvioitu saapumisaika kotiin on noin kello kaksi aamuyöllä.

Toki lämmitän ja onneksi tänään nukuin pitkään, joten valvominen onnistuu, totesi Tonttu Tohvelo.


Miten sujuu jouluaatto ja saako Sofia ystävän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti