Aiheittain

lauantai 8. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kahdeksas luukku

Tonttulassa väki oli herännyt varhain, sillä juhlasali oli valmisteltava taas kuntoon ja joukolla työ sujui nopeasti. Jo aamun tunteina tontut siirtyivät pajoille, sillä lahjoja oli vielä paljon tehtävänä, sillä posti toi päivittäin toiveita. Tosin ennakkoon oli pystytty tekemään paljon, sillä pitkin vuotta oli TES selvitellyt kiinnostuksen aiheita.

Puusepän verstaalla Juho Jäkälä viimeisteli porttia joka sai kauniin helmen valkoisen maalin. Vaihto-oppilaaksi tullut Alf  Sølvskæg sorvasi mölkkypelin osia, sillä se oli saavuttanut pienoisen suosion. Vaatturin verstaassa tehtiin Tonttu Tekstiilin johdolla niin vaatteita ihmisille kuin nukeille. Siellä syntyi niin lakit, kuin kylpytakit. Veera ja Verneri Verka tekivät nukenvaatteita ja niitä tuli nopeasti, sillä vaateaihiot oli leikattu jo aiemmin. Veera tykkäsi tehdä ompelutyötä vanhalla poljettavalla ompelukoneella, joka surisi omaan tahtiinsa.

Pienet tytöt tykkäsivät itsekin pukeutua prinseksaksi, joten vaaleanpunaisia tylliunelmia syntyi paljon ja prinsessaksi piti myös nukke pukea, joten Veera teki monta kaunista pukua. Neulomossa tehtiin villavaatteita Tonttu Pampulan johdolla, siellä syntyivät niin pipot, kuin villapaidat. Osa tontuista kuljetti valmistuneet lahjat varastoon, jossa ne odottelivat suuria lahjatalkoita.

Mitä tehdään huomenna. Se selviää, kun aukeaa yhdeksäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti