Aiheittain

maanantai 24. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kahdeskymmenesneljäs luukku

Kaikki tontut herätettiin kello kuusi aamulla. Korvatunturilla oli kipakka pakkanen ja tähdet ja revontulet kilpailivat keskenään. Tonttu Tohvelo meni suureen ruokasaliin ja otti tarjottimelle lautasellisen riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa sekä kaksi tuhtia voileipää, jonka päälle sipaisi voita ja laittoi juustoa ja kinkkua. Puheensorina täytti salin. Tonttu Kotitonttu muistutti Tonttu Tohveloa viimehetken lahjasta, ettei vaan unohtuisi. "Vein sen eilen oikeaan kuljetuslaatikkoon eli tallessa on.": sanoi Tonttu Tohvelo.

Kello seitsemän nousi seisomaan Tonttu Halli, joka alkoi ohjeistaa ryhmiä. Kaukaisiin maihin lähtevät koneet starttaa kello kahdeksan kolmekymmentä ja Euroopan koneet kello kymmenen. Kotimaan jakajat alkavat lastata rekiä heti aamiaisen jälkeen ja reet lähtevät liikkeelle kello kaksitoista. Keittiohihnalta täytetään termokset ja saadaan eväspaketit. Kaukaisiin maihin lähtevät hakevat eväänsä ensimmäisenä. "Onko tehtävät nyt selvät?: kysyi Tonttu Halli ja salin täydeltä tuli vastaus, että kyllä on.

Kaukaisiin maihin lähtevät tontut hakivat reppunsa ja täyttivät termoksensa ja siirtyivät sitten koneisiin, jotka oli lastattu jo edeltävänä päivänä. Korvatunturin kentällä oli melkoinen meteli, kun koneet yksi toisensa jälkeen starttasivat ja nousivat matkaan. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu lastasivat rekeään ja miettivät mitä viimehetken paketti oikein sisälsi. Tonttu Tohvelo oli ajatellut kirjaa ja Tonttu Kotitonttu kallistui samaan ajatukseen.

Miten sujui aattoilta ja mitä oli paketissa. Se selviää, kun aukeaa viimeinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti