Aiheittain

torstai 20. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kahdeskymmenes luukku

Tonttu Tohvelo oli nukkunut pitkään, sillä hän kuului paketointiryhmään E ja paketointitalkoiden jälkeen piti vielä siivota koulun juhlasali eli pakkaustarvikkeiden pois vienti ja tilojen siivous, joten ilta oli venähtänyt pitkälle. Nyt hän istui puurokulhonsa ääressä ja tutki rauhassa Tonttulan Sanomia. Siinä oli tänään jaettavista ruuista, joita sai noutaa koulun juhlasalista kello kaksitoista alkaen.

Mitään kiirettä Tonttu Tohvelolla ei ollut, joten tutki vielä lahjojenjakoreissun lisätiedot kahvia hörppiessään.  Juhlapuvun hän ajatteli viedä tuulettumaan siksi aikaa, kun hakisi ruokia. Sitä ennen voisi soljen kiillottaa, tuumaili Tonttu Tohvelo. Lehdessä oli myös tarkennetut lähtöajat ja se merkitsisi hänen kohdallaan sitä, että lähtö on aaton aattona kello yksi iltapäivällä, joten hän ottaisi varaslähdön jouluun ja saunoisi edellisenä päivänä ja söisi hyvin.

Koulun juhlasalissa vallitsi iloinen pulina, kun tontut hakivat ruokia, jotka oli talkoilla tehty. Tonttu Tohvelo valitsi lanttu- ja porkkanalaatikkoa, silliä, suolasilakkaa, kinkkua, pasteijoita, pipareita ja torttuja. Hän vei ne kotiin ja lähti sitten Tonttulan Vihannekseen ostamaan kurkkua, tomaattia, salaattia, perunoita, punajuuria ja suolakurkkuja.

Rehtori Agricolan puhelin soi ja luurissa oli nyt Tonttu Ikirouta, joka kertoi eilisen kunnanvaltuuston kokouksen menneen hyvin ja keittiöasia oli herättänyt keskustelua. Kunnanjohtaja oli kertonut, että kaukoruoka tulee kalliiksi ja eräs valtuutettu sanoi, ettei sellainen ollut edes ympäristöystävällistä. Kuljetussopimus kaukoruuan osalta päätettiin purkaa ja keittiö avata uudelleen. Nuori kunnanjohtaja oli luvannut itse viedä sanan keittiölle ja siellä aiemmin työskenneille, että työt alkavat heti.

Miten käy keittiössä ovi? Se selviää, kun aukeaa kahdeskymmenesensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti