Aiheittain

lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kahdeskymmenestoinen luukku

Tonttu Tohvelo heräsi myöhään, sillä tänään ei ollut kiirettä. Hän keitteli riisipuuron ja teki pari kinkkuvoileipää kahvin seuraksi. Tonttula oli hyvin hiljainen, sillä iso osa tontuista oli lähtenyt edellisenä päivänä, sillä ulkomaille lahjojen jakoon on enemmän valmistelua. Tonttu Tohvelon vuoro oli olla kotimaan jaossa, joten lähtö on vasta huomenna. Lahjojen jakoon eivät osallistuneet pienten lasten vanhemmat ja kaikkein vanhimmat tontut.

Tonttu Tohvelo kauhoi puuronsa päälle runsaasti rusinasoppaa ja nautiskeli sitä kaikessa rauhassa lukien Tonttulan Sanomia. Siinä oli uutisia niin Tonttulasta, kuin maailmalta ja kaikkea siellä ihmisten maailmassa tuntuu sattuvan ja tapahtuvan. Liian moni uutinen oli myös vakavaa asiaa, joten niitä ei tällaisena päivänä viitsinyt lukea.

Tonttu Tohvelo pesi aamiaisastiat ja toi kuusen sisälle ja koristeli sen. Laittoi padan alle valkean ja hieman myöhemmin kiukaan alle. Tarkasti vielä kerran juhlapukunsa, kuten muut matkaan tulevat tavarat. Hän oli kutsunut seurakseen Alf Sølvskæg:n ja Tonttu Kotitontun. Tonttu Tohvelo ryhtyi sitten tekemään rosollia loppuun ja laittoi kalatarjottimen valmiiksi ja siihen vielä sitruunakuutioita.

Rehtori Agricola sai puhelun ja luurissa oli nyt Matias Maalakka, joka kertoi, että keittiössä oli täysi hyörinä päällä eli eilen oli tullut runsaasti ruokatarvikkeita ja tänä aamuna olivat keittäneet ensimmäisen aamupuuron, joka vanhuksille ja lapsille oli maittanut hyvin. Kunnanjohtaja kävi keittiöllä aamulla kyselemässä, että onko puutteita tai tarpeita. Ruusa Orvokki vakuutti, että kaikki on hyvin ja hoitokodin johtaja tuli itse keittiöön sanomaan kiitokset ruuasta ja huomattuaan kunnanjohtajan, sanoi hänelle, että nyt teit viisaan päätöksen. Kunnajohtaja punastui hiusmartoa myöten. Rehtori Agricola sanoi: "Tehtävä suoritettu, joten voitte kotiutua."

Miten onnistui Tonttu Tohvelon ilta ja millaista on Korvatunturilla? Se selviää, kun aukeaa kahdeskymmeneskolmas luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti