Aiheittain

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Viides luukku

Tonttulassa väki oli herännyt aikaisin, sillä juhlapaikat piti koristella loppuun. Tonttu Sirkkeli ja Tonttu Kuusikulma olivat pystyttäneet juhlasaliin kuusen ja ryhtyivät sitä koristamaan. Tällöin huomasi rehtori Tonttu Agricola, joka oli myös tullut paikalle, että kynttilöiden johto oli pahasti rispaantunut ja sanoi "Noita ei kyllä parane asentaa, sillä palon vaara on suuri."

Tonttu Sirkkeli tutki myös johtoa ja huomasi useamman heikon kohdan. "Nyt ei auta kuin soittaa TVS:lle ja tilata uudet kynttilät." ja näin myös tehtiin. Asentaja Olli Ohmi lupasi tuoda kynttilät hetimmiten ja ei aikaa mennyt kuin hetki, kun uudet kynttilät saapui. Olli Ohmi sanoi: "Nyt on tuliterät kynttilät johtoineen ja minä vien nämä vahat jätekeräykseen." Tonttu Sirkkeli kiitteli ja sanoi keittiön tarjoavan pientä purtavaa.

Kun kuusi oli koristeltu ja muut koristeet sekä penkit ja pöydät saatu paikoilleen, niin Tonttu Suopayrtti apulaisineen kuurasi paikat putipuhtaiksi ja levittivät pöydille valkoiset liinat ja asettivat kynttilät pöytään. Keittiössä oli täysi tohina päällä, sillä Tonttu Mantelin johdolla tehtiin viimeisiä valmisteluja tarjoiluiden suhteen. Voileipäkakut saivat päällysteen ja vanha Tontturouva Matilada Juuristo teki kauniita koristeita niiden päälle, sillä olihan hän ollut konditorimestari ja nykyisin teki vain pikkujuttuja, kun ikääkin jo oli.

Riku Rohtoyrtti, Samu Sirkkeli ja Pekka Pykälä kantoivat astiat pöytiin ja Tonttu Suopayrtin johdolla ne asetettiin paikoilleen. Pihalla harjoiteltiin lipunnostoa ja juhlasalissa kuoro harjoitteli lauluja Tonttu Sointuvan johdolla.

Junaan oli Lappeenrannasta tullut kyytiin Prinsessa Armadan konemestaritonttu Tonttu Ankkuri ja kaupungintalon tonttu Jussi Vaala. Miehistö veturissa vaihdettiin ja vuoroon astuivat Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu. He olivat hyvin levänneet ja syöneet tukevan aterian ravintolavaunussa. Tonttu Tohvelo oli puhunut paljon Leka Muurikiven kanssa.

Juna jatkoi matkaa Helsingin satamaan, josta kyytiin nousi Tallinnan vanhankaupungin mestaritonttu Vana ja Latviasta Elfs Sala. Matka jatkui lentoasemalle, josta kyyntiin nousivat Elf Stroom ja Elf Slotsholmen, molemmat Hollannista sekä Alv Hoff Norjasta. Matka jatkui Turun satamaan ja viimeiset vieraat nousivat kyytiin. Juhlien vakiovieras Tomte Kyrkitorn, joka ei jättäisi Tonttulan itsenäisyysjuhlia väliin mistään hinnasta sekä Tomte Slott. Juna lähti matkaamaan yötä myöden kohti Tonttulaa

Sujuuko kaikki kommelluksitta? Se selviää huomenna, kun aukeaa kuudes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti