Aiheittain

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Yhdeksästoista luukku

Tonttulassa oli melkoinen hyörintä, sillä viimeiset lahjat on saatava paketoitua. Rehtori Agricola ilmoitti, että ryhmät A ja E ruokailevat kello yksitoista kolmekymmentä, ryhmät B ja D kello kaksitoista ja ryhmät C ja F kello kaksitoista kolmekymmentä. Kahvia ja teetä sekä välipalaa on tarjolla pitkin päivää, mutta paketointisaliin ei ruokia tai juomia saa tuoda.

Tonttu Tohvelo paketoi sanapeliä Johanille Tanskaan ja muisteli siellä käyntiään. Alf Sølvskæg kysyi Tonttu Tohvelolta: "Oletko ollut monena vuonna lahjoja jakamassa?" "Olen ollut, sillä jokainen tonttu osallistuu lahjojen jakoon kun koulu on saatu päätökseen ja vuosi harjoiteltu jotakin ammattialaa.": kertoi Tonttu Tohvelo. "Harmi, etten voi vielä osallistua.": sanoi Alf Sølvskæg. Tontut lohduttelivat ja kertoivat ajan menevän nopeasti ja eihän hänellä ollut enää kuin puolitoista vuotta jäljellä.

Rehtori Agricola odotti soittoa ja tulihan se, kuten sovittu oli. Nyt luurissa oli Matias Maalakka, joka kertoi kunnanjohtajan tutkineen tarkoin kaupunginkamreerin oman keittiön ja kaukoruuan kustannuksia. He olivat havainneet, että säästöä ei tosiaankaan ollut syntynyt ja kaupunginjohtaja kertoi kamreerille saamastaan kirjeestä, jossa tällainen esitettiin. He pyysivät mukaan vielä yhden valtuuston edustajan ja valtuuston sihteerin ja kävivät läpi vielä kerran lukemat.

Kunnanjohtaja myönsi munanneensa ja pahasti, kun uskoi myyntimiehiä. Valtuuston edustaja muistutti kunnanjohtajaa sopimuksesta ja siihen liitetystä irtisanomispykälästä eli sopimus voidaan purkaa heti, sillä koeaika oli kahdeksan viikkoa. Tonttu Tuikitärkeä sanoi vielä: "Huomenna on valtuuston viimeinen kokous tälle vuodelle ja kunnanjohtaja aikoo ottaa asian esille siellä."

Mitä päättää valtuusto? Se selviää, kun aukeaa kahdeskymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti