Aiheittain

torstai 6. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kuudes luukku

Tonttulassa oli kaikki järjestelyt jo tehty ja nyt vaan odotettiin junan saapumista, mutta tunnettua on, että odottavan aika on pitkä. Osa tontuista vietti aikaa pajoillaan ja tehden joululahjoja, mutta puolenpäivän aikaan alkoi kukin tonttu valmistautua juhlaan. Vaikka tontun juhlapuku oli jo otettu hyvissä ajoin esille, niin huomasi yksi jos toinenkin tallukkaassansa vikaa ja Tonttu Saappaanvarella riitti töitä, kuten Tonttu Tekstiilillä. Eihän kukaan halunnut näyttää nuhjuista pukuaan.

Juna jatkoi matkaa kohti pohjoista, mutta hieman ennen Skallabyn tonttukylää alkoi olla ongelmia. Yksi venttiili vuosi ja vettä tihkui yhä enemmän ulos. Valtteri Vaara oli huolissaan ja kehoitti Simeon Sinivuorta menemään varoittamaan muita junamiehiä. Tonttu Tohvelo oli paikalla nopeasti ja totesi höyrypaineen vaarallisen alhaiseksi. Tonttu Kotitonttu juoksi nopeasti kondyktorin vaunuun, jossa oli la-puhelin. Hän otti yhteyden Skallabyn tonttukylään ja kertoi Tomte Rökhusille ongelmasta.

Pian saavuttiin kylään ja paikalle tuli seppämestari Tomte Slägga, joka totesi venttiilin liitoksen pettäneen. Piankos ammattimies vian hoisi, sillä pajalta löytyi kaikki tarpeet ja juna pääsi jatkamaan matkaa polttopuu ja vesitäydennyksen jälkeen. Junaemäntä Millisentti Mitta tarjoili vieraille ja kyytiin nousseille vieraille pipareita ja kuumaa glögiä.

Tonttu Tuikitärkeä kulki asemalla edestakaisin, sillä juna oli myöhässä. Yksi, kaksi minuutia jo, viisi tuli täyteen ja Tonttu Tuikitärkeä alkoi jo hermostua. Vielä meni viisi pitkää minuuttia ja Tonttu Tuikitärkeä alkoi jo epäillä juhlan menevän pilalle. Kunnes äkkiä kuului veturin vihellys ja juna saapui asemalle. Tonttu Tuikitärkeä oli jo valmis tenttaamaan junan miehistöä viiveestä, mutta vieraat saivat huomion toisaalle, sillä pitihän arvon vieraille tehdä vaikuttava tervehdys.

Vieraat ja kylänväki, ystävät ja sukulaiset siirtyivät kaupungin talon edustalle, jossa kuoro lauloi juhlallisen Finlandia hymnin ja lippu nousi salkoon. Kuten joka kymmenes vuosi, oli nostajina vanhat tontut ja tänä vuonna kunnian saivat Tontturouva Matilda Juuristo ja Höyry Ratakisko.

Väki siirtyi koulun juhlasaliin, jossa oli tarjolla runsas ateria. Tonttu Tuikitärkä toivotti kaikki tervetulleeksi ja Tonttu Agricola piti juhlapuheen. Oli lauluesityksiä ja Alf Søvskægin johdolla näyteltiiin Koldinghusin linnan häiden peruuntuminen, joka perustui tosi tapahtumiin, sillä huolimaton kokin toiminta oli sytyttänyt koko linnan tuleen ja vaikka aihe oli vakava, niin väki nauroi, sillä kokki ei tiennyt lämmittäneensä rikkinäistä uunia ja piikaparka yritti herättää kokin huomion. Hovimestarin peruukista kärvähti latvat ja ja mansellin lakkiin paloi reijät.

Miten juhla jatkui? Se selviää, kun aukeaa seitsemäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti