Aiheittain

perjantai 7. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Seitsemäs luukku

Tonttulan juhlasalissa oli pöydät siiretty seinän viereen ja neljä suurta pöytää oli nostettu keittiön oven viereen ja ne täyttyivät pikkuhiljaa voileipäkakuista, pasteijoista ja piirakoista. Tonttu Manteli toi suuren kulhon mesimarjaboolia. Lapsille oli katettu oma pöytä ja siinä oli mehua suuri kulhollinen.

Elf Stroom lausui kiitokset maittavasta tarjoulusta ja mukavasta ohjelmasta. Elfs Sala taasen esitti iloisen laulusikermän. Tämän jälkeen olikin jo tanssin vuoro, musiikista vastasi Tonttulan orkesteri, johtajanaan Tonttu Sointuva. Illan päätti kiperä tonttupolkka ja lattian vauhdikkain pari oli tuttuun tapaan Tomte Kyrktorn ja Matilda Juuristo, eikä kummankaan askelta haitannut ikä. Pikku hiljaa vierailijat ja kylän väki siirtyivät nukkumatin huomaan.

Puolilta päivin tarjottiin koulun juhlasalissa aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, sillä tontut heräsivät eri aikoihin. Veturihallilla olivat pojat jo paikalla aamusta, sillä haluttiin varmistaa matkan teko ja varmistaa venttiililiitos vielä kerran. Väki kertyi Tonttulan asemalle ja vieraat nousivat vaunuihin. Hyvänmatkan toivotuksia ja viimeisiä keskusteluja käytiin asemalla, joten juna ei ihan kahdelta lähtenyt, niinkuin piti, mutta kiirekkös tässä enää oli, sillä juhlat oli jo juhlittu.

Mitä tapahtuu huomenna? Se selviää, kun aukeaa kahdeksas luukku.

2 kommenttia:

  1. Miltähän tuo tekninen termi "venttiililiitos" mahtaisikaan näyttää lausuttavana sanana muunkielisten silmissä?
    Toisaalta voisi ajatella espanjankielisten saattavan löytää siitä jopa tiettyä taipuisaa musikaalisuutta tyyliin "Besame mucho"?

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Qroquius Kad!

    Jaa'a enpä ole pahemmin tutkinut, mutta sanakirjan mukaan Espita junta.

    VastaaPoista