Aiheittain

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Yhdeksas luukku

Tonttu Tohvelo oli herännyt myöhään, sillä juna oli tullut kotihalliin vasta aamuyön tunteina. Hän keitti rauhassa ruishiutalepuuroa, teki pari voileipää ja keitti pannullisen kahvia. Istui sitten keittiön pöytään, laittoi suuren voisilmän puuroon ja ryhtyi lukemaan Tonttulan Sanomia syödessään. Hän aloitti vanhimmasta painoksesta, jossa kerrottiin juhlista perusteellisesti ja siiryi sitten tuoreempaan, jossa kerrottiin lahjavaraston tilanteesta ja muistutettiin hupenevasta ajasta, sillä jouluun on vain kaksi viikkoa ja kaksi päivää.

Aamiaisen syötyään, lähti Tonttu Tohvelo veturihallille, jossa Suopayrtin perhe oli jo täydessä. He puhdistivat makuuhytit. Peitot ja tyynyt olivat tuulettumassa kipakassa pakkasessa ja hallin pesukone pyöritti lakanoita. Millisentti Mitta touhusi keittiössä, josta piti ruuat poistaa. Paikalle tulivat myös Tonttu Kotitonttu, Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori. Pojat yhdessä tyhjensivät veturista tuhkat ja vedet pois. Halkovaunu täytettiin ja peiteltiin huolellisesti.

Joonas Porosuksi ja Toomas Suopunki olivat palanneet kuljetushommiin Pekka poron kanssa eli veivät pajoilta valmiita lahjoja lahjavarastoon. He olivat palamassa metalliverstaalta, kun lahjavaraston kulmalla kuului ahkiosta pahanenteinen rusahdus ja ahkio kaatui ja valmiit pikkuautot pyörähtivät hankeen.

Mikä tuli ahkiolle ja selvisivätkö autot lumikylvystä? Se selviää, kun aukeaa kymmenes luukku.

2 kommenttia:

  1. Tässä vaihessa ei liene sen suurempaa hätää kenenkään nähtävissä - mutta seuraako tästä lumipalloefekti...!

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Qroquius Kad!

    Suottaapi seurata =)

    VastaaPoista