Aiheittain

maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018 Kolmas luukku

Tonttu Tohvelo oli noussut yöllä, jotta veturin höyrypannun alla pysyy tasainen pieni valkea, jota suurennetaan aamulla, jotta saadaan riittävästi höyryä matkantekoa varten. Yhdessä Tonttu Kotitontun kanssa tarkastivat vielä aamutuimaan veden määrän. Halkovaunu oli täynnä, sillä nyt lämmitykseen käytetyt halot oli otettu veturihallin pinosta.

Aamulla paikalle saapui Millisentti Mitta, Anniina ja Aukustiina Manteli, Valtteri Vaara, Simeon Sinivuori, Anni Suopayrtti ja vielä kaverukset Joonas Porosuksi ja Toomas Suopunki, jotka auttoivat veturissa pitkillä matkoilla, jotta pata porisee koko vuorokauden.

Millisentti ja Anni keittivät kahvit ja tekivät voileivät. Anniina ja Aukustiina keittivät puuroa. Ravintolavaunussa he söivät yhteisen aamiaisen ja olihan Tonttu Tohvelolla ja Tonttu Kotitontulla jo nälkä, sillä yö oli valvottu höyrypannua hoitaen. Sammalla käytiin läpi matkasuunnitelmaa ja ensimmäinen pysähdyspaikka oli Savonlinna ja sieltä matka jatkui Lappeenrantaan.

Puoli kahdentoista aikaan kerääntyi joukko kyläläisiä saattamaan junaa ja luonnollisesti paikalla oli kunnanjohtaja Tonttu Tuikitärkeä, joka tohkeissaan muistutti aikatalulusta Tontturouva Tuikitärkeä laittoi kätensä miehensä hartioille ja totesi: "Kyllä junan väki osaa tehtävänsä ja huolehtivat matkan tarpeet." Tonttuisi Juho Jäkälä totesi: "Eiköhän ole aika mennä pajoille, sillä vielä on paljon lahjoja tekemättä ja aika käy vähiin." Juna vihelsi iloisesti lähtiessään ja tontut menivät kukin verstaalleen. Juholla oli menossa tarkka sorvityö.

Missä juna huomenna ja mitä sorvaa Juho? Se selviää, kun aukeaa neljäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti