Aiheittain

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Kahdeksastoista luukku

Juna oli Korvatunturilla puolilta päivin. Tunnissa oli mestaritontut suurhallissa ja hiljaisuus oli syvä. Monia hämmästytti kun Millisentti Mitta saapui halliin yhdessä joulupukin kanssa. Millisentti siirtyi hallin seinustalle ja odotti aivan yhtä suurella mielenkiinnolla kuin mestaritontutkin, kun kerran oikein hätäkokoukseen oltiin saavuttu.

Joulupukki nousi hallin korokkeelle ja aloitti; Arvoisat mestaritontut, olen kutsunut teidät koolle, sillä tänne on myöhäisjakelun mukana tullut kirje, joka on minut saanut huolestumaan. Osassa lähetyksissä on myös havaittu saman kaltainen tilanne, mutta tämä Jimin kirje on kiteyttänyt nämä aiemmat viestit. Yleisön eteen astui Korvatunturin postin ylilajittelija ja varoen avasi kirjeen uudelleen, hän rykäisi ja alkoi lukea.

Joulupukille! Olen Jimi ja olen neljätoistavuotias koululainen. En toivo lahjoja, sillä vanhempani ovat luvanneet, että jouluksi saan uudet pelivarusteet. Kirjoitan sinne Korvatunturille hyvän ystävästäni Veetin vuoksi. Veetin molemmat vanhemmat joutuivat työttömiksi. Veetin isi ajoi rekkaa, mutta yritys meni konkurssiin, tarkoittaako konkurssi sitä, että sinne ei enää oteta ketään töihin? Veetin äiti on töissä pankissa, mutta sitten tuli YT-neuvottelu ja Veetin äiti jäi työttömäksi. Tarkoittaako YT jotain noppapeliä, jossa yllätys nopan saanut joutuu lähtemään? Veeti selitti niin nopeasti, etten oikein pysynyt kärryllä.

Veeti kertoi, että he joutuvat muuttamaan, kun joku Vouti vie kodin. Pystytkö estämään sen Voudin toimet, ilmeisesti on joku monsteri, kuten suosikkipelissämme, jota minä ja Veeti pelataan mielellään. Se toki on peliä, mutta tuo Vouti taitaa olla oikeasti olemassa.

Minä vein Veetille pipareita ja torttuja. Heillä ei taida oikein olla ruokaakaan, kun Veeti näyttää laihtuneen. Veetin pikkusisko tuntuu olevan aina kyyneleet silmissä ja Noora on vasta ekalla luokalla. Voitko auttaa Veetiä, Noora ja heidän vanhemipaan?

Tonttulan Tonttukoulun rehtori Agricola nosti kätensä ylös ja pyysi puheenvuoroa. Kirjeestä kuulee, että lasten kuullen on keskusteltu aikuisten huolista ja melkoiseksi mörköksi on noussut tuo vouti. Lienee isolla alkukirjaimella kirjoitettu; lausui rehtori Agricola. Tämän postin ylilajittelija myönsi todeksi.

Skällabyn tonttukylän johtaja Tomte Rökhus kertoi, että siellä on aloitettu jo ruokatavarain vienti ihmisten pystyttämiin paikkoihin, joissa kerätään avustuksia vähävaraisille. Lakkasuon tonttukylän johtaja Tonttu Muurain kertoi, että marjoja olisi vietäväksi vastaaviin keräyspisteisiin. Myllykylän johtaja Tonttu Jauhinkivi pulestaan kertoi, että myllynkivet ovat taukoamatta jauhaneet viljaa, jota Peltolan tonttukylän johtaja Tonttu Äes kertoi riittävä, sillä sato on ollut erinomaisen hyvä. Monet tonttukylät kertoivat myös olleen tietoisia asiasta ja vaatteita, jalkineita, jne. oli valmistettu suuret määrät.

Kuljetus noihin ihmisten paikkoihin vaan oli hankalaa. Millisentti Mitta nosti kätensä pystyy ja kertoi; Olen joulupukin kanssa keskustellut ja Tonttulan juna on valmiina kuljettamaan maanantaista torstaihin näitä lahjoja, joita olette niin avokätisesti tehneet. Viemme ne ihmisten keskuksiin yhdessä Tes:n tonttujen kanssa. Aattona voimme vielä kuljettaa ruokakasseja oville. Tes:n väki selvittää avuntarvitsijat.

Hienoa sanoi Joulupukki, nyt kaikki töihin ja toimiin, sillä onhan jouluun enää kuusi yötä. Tonttulan juna lähti kohti kotia ja ehtivät veturinväki ja mestaritontut vielä Tonttukoulun joulujuhlaan, jossa oli leikkejä, näytelmiä ja musiikkia. Päätteksi lautaselliset ohrapuuroa ja karpalosoppaa. Tonttukoulun joulujuhla on aina kahdeksastoista päivä, sillä seuraavana päivänä alkavat paketointitalkoot.

Miten estetään Voudin toimet? Onko Vouti todellinen? Se selviää kun aukeaa yhdestoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti