Aiheittain

lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Seitsemästoista luukkuMillisentti Mitta oli jälleen vaivihkaa käynyt tekemässä Tonttu Tohvelolle aamiaisen ja lähtenyt sitten veturihallille. Tonttu Tohvelo heräsi ja nilkutti kepakoineen keittiöön. Hänellä meinasi mennä puuro väärään kurkkuun, kun otti esille Tonttulan sanomat. Etusivulla oli suuri ilmoitus.

Miksi minulle ei ole kerrottu mitään ja juna lähteen tuossa tuokiossa; parahti Tonttu Tohvelo. Mistähän tässä nyt on kyse? Epätietoisuus vaivasi, ei auttanut radion viestintä, ei televisio eikä mikään muukaan. Miten nyt pääsen pajalle, kun Tonttu Kotitonttu on veturissa; huokasi Tonttu Tohvelo.

Syötyään aamiaisen, kuului koputus ovelta ja Tonttu Tohvelo nilkutti ovelle. Yllätys oli hänelle melkoinen, sillä vesikelkan ohjaksissa oli nyt Kalle Kaarna ja Juuso Jäkälä. Yhteen äänen kaverukset kertoivat vievänsä Tonttu Tohvelon pajalle. Matkalla hän yritti kysellä kaveruksilta tietoa, mutta he eivät tienneet.

Pajalla oli työ täydessä käynnissä ja Tonttu Tohvelo kysyi Tonttu Jäkälältä, että mitä täällä oikein tapahtuu. Tonttu Jäkälä vastasi; En tiedä muuta, kuin jonkinlainen häräkokous pidetään Korvatunturilla ja syynä on sinne saapunut kirje, jossa 14-vuotias Jimi on kertonut hyvän ystävänsä ahdingosta. En tiedä sen enempää kirjeen sisällöstä ja tämän vähän tiedon sain lähettitontulta, joka pikaisesti toi viestin kylään.

Mitä sisälsi kirje? Se selviää, kun aukeaa kahdeksastoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti