Aiheittain

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Kahdeskymmenesensimmäinen luukku

Kello oli vasta kuusi aamulla, kun Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu lähtivät kohti koulua. Juhlasalissa rehtori Agricola muistutti jälleen siitä, että ruokia ja juomia ei saliin tuoda. Olisihan se noloa, jos lahjapakettia koristasi kahviläikkä tai loiskaus mehua.

Paketointityö sujui ripeästi, sillä parina edellisenä päivänä oli suurin osa jo pakattu. Suuret kuljetuslaatikot olivat jo melkoisen täynnä. Ahkiolan kuljetuksen johtaja Tonttu Vautisuksi valvoi autojen lastausta. Hän tarkasti jokaisen laatikon kyltit ja ohjasi kapellimestarin tavoin laatikoiden siirtoa kuorma-autojen uumeniin.

Kun kello tuli kaksi oli kaikki lahjat pakattu ja kuorma-autojen ovet saatiin kiinni. Kun autot olivat lähteneet, niin tontut siirtyivät saliin pakkaamaan lahjapaperit, narut ja kortit, ym. tarvikkeet pois. Saliin ryntäsi Juuso Jäkälä ja Kalle Kaarna, he huusivat yhteen ääneen, että yksi paketti on pudonnut kyydistä. Rehtori Agricola tuli katsomaan ja nosti paketin ylös. Hän vei sen saliin ja varmisti, että se kuului Wienin laatikkoon. Joonas Porosuksi ja Toomas Suopunki ilmoittivat, että ehtivät tavoittaa autot porokyydillä tunturin ylitse, sillä tie kaartaa kauempaa ja tulee sitten tunturin juurelle. Nopeasti kaverukset lähtivät valjastamaan poron ja ottivat paketin kyytiin.

Ehtiikö paketti autojen kyytiin? Se selviää, kun aukeaa kahdeskymmenestoinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti