Aiheittain

perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Yhdeksäs luukku

Tonttu Tohvelo heräsi kauheaan painajaiseen, sydän pompottaen. Hui kauhistus, millainen uni; tuumi Tonttu Tohvelo ja katsoi oliko jokin vinossa. Ei sänky oli paikallaan ja yöpöytä myös. Tohvelit olivat siinä, missä kuuluukin. Keittiössä kaikki oli kuten ennenkin, joten rauhallisemmalla mielellä Tonttu Tohvelo ryhtyi aamiaisen valmistamiseen ja sen nauttimiseen.

Matkalla pajalle Tonttu Tohvelo kertoi Tonttu Kotitontulle painajaisestaan ja hieman jo naurahti ja lausui; Taisin syödä jotain sopimatonta. Tonttu Kotitonttu otti asian vakavammin; Tulipalo, palovammat, sortuma ja vesi on hyvin vahva varoitus, joten pajalla on syytä olla varovainen. He kertoivat unesta Tonttu Kutterinpurulle, joka piti sitä vakavana varoituksena ja keskeytti työt pajalla ja määräsi kaikki puutyöpajan tontut sammuttamaan työkoneet ja siistimään paikat.

Juuso Jäkälä toi isälleen evästä ja hämmästyi siivoustalkoita. Kuultuaan unesta, hän vei sen muille pajoille ja myös niillä aloitettiin siistimistyö. Onpa tänne nukkaa ja langanpätkiä kertynyt; totesi Tonttu Tekstiili ja määräsi siivouksen.

Työt pajoilla jatkuivat siivousten jälkeen, mutta myöhemmin kuului paloauton terävä ujellus. Lahjapaperi ja- pakkausvarasto oli leimahtanut tuleen ja koska kaikki oli palonarkaa tavaraa, niin palo oli voimakas. Varasto myös sijaitsi suuren lahjavaraston lähellä. TOP eli Tonttulan Oma Palolaitos suihkutti lahjavaraston seinää ja Tonttu Vesitonttu määräsi myös vesisuihkun ohjattavaksi paperivarastoon, jotta palavat paperit ja pahvit eivät sytyttäisi uusia paloja.

Tonttu Tohvelon silmään nousi kyyneleitä; Tätä se minun uneni tiesi. Lahjavaraston seinät alkoivat mustua pahan kerran. Ahkiolan palolaitos tuli myös hätiin, mutta siitä huolimatta paperi ja pahvivarasto tuhoutui täysin.

Pelastuuko valmiit lahjat ja mikä aiheutti tuhoisan palon? Saadaanko lahjakääreitä nyt pakettitalkoisiin? Se selviää kun aukeaa kymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti