Aiheittain

perjantai 9. joulukuuta 2016

Postilla ei ole ongelmia

Voitte arvata, arvoisat lukijani, että nauroin makeasti lukiessani aamun aviisia. Aiemmin demokraattilehti keroi, että posti ei tiedä, missä lehdet ovat ja siitä alkoi juupas eipäs vääntö, kuten tavallista. Aamun aviisi kysyi sitten postipalvelujen johtajalta Turkka Kuusistolta, että mikä mättää, johon Turkka loihi lausuman, että 99 % postin lähetyksistä menee oikealla ajalla asiakkaalle.

Aamun aviisi haastatteli myös paria kansalaista, joille posti tuli nipussa ja sisälsi viikon postit ja postiljooni kertoi, että väkeä on liian vähän. Turkan mukaan ruohonleikkuu ja vanhusten ulkoiluapu ei syö postin jakelua.

Palaan aikaisempaan kirjoitukseen Kusti ei polje. Ennen tuli posti oven postiluukusta sisään. Sitten piti postilaatikko siirtää piha-alueelle ja lopuksi ryhmiteltyihiin tievieruslaatikoihin. Viimeisin aiheutti sen, että liikenne kotikadullani on todella vaarallista. Aamun aviisi tuodaan tienvieruslaatikkoon noin klo 5 aamulla ja tästä haittaa on vähemmän. Todellisen ongelman muodostavat mainosjakelijat autoillaan, sillä he ajavat päivällä ja samoin kuin aamun aviisin jakaja eli yksisuuntaista vastakarvaan. Molemmat myös ajavat jalkakäytävillä ja tämä on myös postin kuljettajilla tapana ja he ajavat siihen aikaan, että koululaiset ovat jo liikenteessä.

Jos joku on lukenut kertomukset Rekkaretkeltä, niin tiedätte, että olen ollut ukon mukana matkoilla myös useammin. Helsingin postikeskus oli aivan hirvittävä paikka. Lastaussillalle ajettiin ovet auki ja saimme mennä auton peräovien viereen odottamaan lastausta ja sen asiapapereita. Trukeilla ajettiin lavat kyytiin ja jos jotain putosi, niin sitä ei noukittu eli trukkikuski ajoi lähetysten ylitse. Saimme kyytiin myös neljä laatikkoa, jotka sivusuunnassa olivat noin metrin kokoisia. Kapeita eli vain noin pari tuumaa. Kapealla kohdalla oli merkitä, että tämä puoli ylös. Ne kuitenkin oli ladottu lappea puoli alas ja kaikkien neljän laatikon kulmat olivat taipuneet alaspäin, joten asiakastuskin sai ehjän lähetyksen.

Trukkikuski myös ajoi kuin formulaa ja hän onnistui rikkomaan aiemmin kuormatilaan viemän kahvipapusäkin. Siivosin myöhemmin pavut pois ja tuosta erikoiskahvista sai maistuvaa kahvia, kun pavut ensin paahtoi. Asiakkaille ei varmaan voisi kuormatilan lattialta kerättyjä papuja käyttää.

Itse en enää lähetä postitse särkyvämpää kuin sohvatyynyn. Nettikaupassa myin lasia, joka oli hyvin pakattu ja merkitty. Ostajalle se päätyi vauriopakettina eli kyljessä ammottava reikä. Sain kuulla, että särkyvät lähetykset kaadetaan rullakosta hihnalle, joten vaurioitumen vaara on suuri. Olisi kiva tietää, mitä särkyvää noissa neljässä laatikossa oli ja olivatko ehjiä perille saapuessa.

Itse olen saanut viiveellä postia, joissa on renkaan tai tossun jäljet, mutta myös lähetyksiä, jotka ovat aluksi päätyneet muualle. Viime viikolla vein väärin jaetun kirjeen parin korttelin päähän ja se oli vielä huono kirje.

Postin olisi syytä myöntää mokansa ja jättää se ruohonleikkuu vähemmälle. Itse toivon saavani postin ajallaan ja kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti