Aiheittain

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Viimeinen luukku

Joulupäivän aamuna, kulkivat tontut soihtusaattueessa koulun juhlasaliin. Oli näytelmää, laulua ja monenmoista esitystä. Tämä oli Tonttulan perinne vapaa vuoron koittaessa. Tarjolla oli myös puuro ja jokainen toivoi saavansa onnea tuottavan mantelin.

Mutta miten sujui Veetin ja Nooran sekä Jimin joulu? Veeti oli kertonut ystävälleen Jimille kirjeestä ja siitä, kuinka siinä oli ohjeet toimia. Ei tarvinnut muuttaa jouluksi. Jimi oli yllättynyt aattona, kun hän sai lahjaksi villasukat, joissa oli pitkä varsi. Saunan jälkeen Jimi laittoi sukat jalkaan ja tunsi kuinka lämpö leviää pitkin kinttuja. Oli poika polo kylmettynyt ja lenssun saanut, niin lämpö tuntui mukavalta. *Hätstui* Aivasti Jimi ja siirtyi nauttimaan jouluateriaa.

Veeti ja Noora olivat ilolla auttanuteet äitiään keittiössä, aatto aamuna. Puuro oli juuri kiehumassa, kun ovikello soi. Noora juoksi avaamaan oven, mutta peljästyi kovin, kun outoja ihmisiä oli oven takana. Noora kiljaisi ja sulki oven, sillä lapsella oli pelko vielä voimakas Voudista, joka kodin vie. Nooran äiti tuli ovelle ja aukaisi sen.

Oven takana oli hyvän joulun lähettiläs, joka ojensi kassillisen ruokatavaraa ja toivotti hyvää joulua. Äiti häkeltyi, mutta kiitti. Mistä oli tieto mennyt, että köyhä olisi heidän joulu? Jimi oli kertonut joulupukille, joka oli järjestänyt erikoisjakelun TES:n tonttujen tietojen pohjalta. Näin koitti myös Veetin perheelle joulu.

Kiitos kaikille heille, jotka ovat lahjoituksen antaneet.

2 kommenttia:

 1. Kiitos myös tämän joulukalenterin hahmoille, heidän tarinalleen ja sen kertojalle: tätä on ollut todella suuri ilo seurata!

  Hyvän uuden vuoden toivotuksena lienee paras esittää toive saada lukea uusi joulukalenteri ensi vuonna samaan aikaan samoissa (paremmissa!) merkeisssä?

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Kiva, että olet viihtynyt kalenterin parissa. Koska tämä oli kolmas vuosi kun tätä kirjoitin, niin kyllä Prologi joulukalenteriin 2017 aukeaa marraskuun viimeisenä päivänä.

  Hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista