Aiheittain

torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Kahdeskymmenestoinen luukku

Tonttu Tohvelo ylösnousun ja heräämisen jälkeen alkoi siivota kotikoloaan jouluksi. Anni Suopayrtti koputti ovelle ja tarjosi apuaan, sillä Tonttu Tohvelon koipi oli vielä sen verran arka, että kepakot olivat tarpeen. Tonttu Tohvelo otti mieluusti avun vastaan ja lupasi korvata tämän.

Älä sinä hupsuja puhu; tokaisi Anni ja ryhtyi viemään mattoja ulos. Tämän jälkeen hän imuroi ja luuttusi lattiat. Tonttu Tohvelo pyyhki pölyjä sillä aikaa. Kun matot oli lattialla ja paikat siistinä, keitti Tonttu Tohvelo Annille kakkukahvit. Anni kysyi; Mikä ihana kakku, voitko antaa reseptin, en ole koskaan saanut vaaleaa pähkinäkakkua. Tonttu Tohvelo sanoi; Tottahan toki minä sen sinulle annan. Hän haki mummonsa keittokirjan ja jäljensi ohjeen.

Miten kävi pudonneen lahjan?
Lumi vain pöllysi kun Joonas Porosuksi ja Toomas Suopinki viilettivät tunturin ylitse. He pitivät tarkoin paketista huolta. Saavuttuaan ajotien reunaan, he huomasivat ensimmäisen auton jo tulevan mutkan takaa ja ryhtyivät heiluttamaan lamppua. Ensimmäisessä autossa oli ohjaissa itse Tonttu Vauhtisuksi. Hän huomasi poron, reen ja tontut. Radion välityksellä hän viestitti, että kolonna pysähtyy.

Joonas ja Toomas menivät pysähtyneen auton viereen ja kertoivat pudonneesta paketista. Kertoivat, että rehtori Agricola oli tarkastanut, että paketti kuuluu Wienin kärryyn. Radioteitse Tonttu Vauhtisuksi ilmoitti, että Wienin vaunusta oli pudonnut paketti ja Tonttulan kaksi tonttua toisivat sen ja vasta sitten lähdetään liikkeelle, kun Tonttula väki on palannut poronsa luoksen, äänimerkin jälkeen jatkamme matkaa. Joonas ja Toomas veivät paketin seitsemännen auton luokse ja sen kuljettaja avasi kuormatilan ja paketti pantiin oikeaan laatikkoon.

Joonas ja Toomas palasivat poron ja reen luokse. Torvi töräytti ja Joonaksen poro pelästyi, mutta tuttu silitys rauhoitti Pekka-poron. Autokaravaani jatkoi matkaa ja tonttu kaksikko palasi rauhallisesti jolkutellen takaisin Tonttulaan ja ilmoittivat, että paketin toimitus onnistui.

Mitä tapahtuu huomenna? Se selviää, kun aukeaa kahdeskymmeneskolmas luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti