Aiheittain

lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Kolmas luukku

Tonttu Tohvelo heräsi herätyskellon sitkeään pärinään. Mieluusti olisin hieman pitempään nukkunut; tuumi Tonttu Tohvelo. Kello oli vasta viisi, mutta tehtävää oli vielä paljon. Tonttu Tohvelo halusi kuitenkin nauttia aamiaisen rauhassa. Hän kun oli niitä, joille ylösnousu on ihan eri asia kuin herääminen ja näiden kahden tapahtuman välinen aika on oma lukunsa.

Syötyään aamiaisen ja kerättyään mukana tarvittavat vaatteet sun muut kilkkeet, niin jo ovelle kolkutettiin. Tonttu Tohvelo meni aukaisemaan ja siellähän oli ystävänsä Tonttu Kotitonttu. Hyvät huomenet toivetettuaan, kaverukset taivalsivat veturihallille.

Ystävykset hämmästyivät suuresti halleille kertyneitä kyläläisiä, joita oli paljon. Lähtihän nyt ensi kertaa koko juna, huollettuine vaunuineen, kiiltävine pintoineen matkaan noutamaan itsenäisyyspäivävieraita. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu koukuttivat hiilet esille ja näin saatiin uudet halot syttymään ja pian puhisi vanha veturi.

Tonttu Tuikitärkeä astui esiin ja antoi Tonttu Tohvelolle ja Tonttu Kotitontulle sinetöidyn kirjeen. Lyhyesti sanoi vain, että ensin Savonlinnaan ja siellä luette ohjeet. Paikalla olivat myös toinen kuskipari Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori. Koska matkaa taitettiin yötä päivää, toki ihmisjunaliikennettä väistäen, tarvittiin kaksi kuljettajaparia. Vuoroin ohjasivat ja vuoroin halkoja pesään viskoivat.

Millisentti Mitta tarkasti ruokavarastot ja hän oli saanut avukseen Anniina ja Aukustiina Mantelin, jotka olivat Tonttukoulun päätösluokalla ja saaneet erityisvapauden toimiakseen junaemännän apulaisina. Juna pihisten ja puhisten lähti matkaan. Vihelsi vielä iloisesti lähtiessään.

Tonttulan väki siirtyi asemalta koulun juhlasaliin, jossa oli perinteiset pipari ja pasteija talkoot. Osa tarvikkeista oli valmistettu jo edellisenä päivänä, joten työ joutui ripeästi. Toki äititontut joutuivat hieman puuttumaan lapsitonttujen edesottamuksiin, mutta niinhän tapahtuu ihmisillekin. Eivät tonttulapset poikkea pieninä ihmislapsista.

Minne juna matkaa ja mitä tapahtuu Tonttulassa huomenna? Se selviää, kun aukeaa neljäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti