Aiheittain

perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Kuudestoista luukku

Tonttu Tohvelo tuli kotiin Tonttu Kotitontun avustamana. Matkalla verstaalta kotikololle olivat toverukset jutelleet lahjojen riittävyydestä, sillä monen kodin joulu jää laihaksi, sillä työpaikkoja on lopetettu turhan paljon tässä maassa. Tonttu Tohvelo ilmaisi myös huolensa; Toivottavasti Millisentti ei sotke koko huushollia. Tähän Tonttu Kotitonttu lausui; Ole huoletta, Millisentti on tarkka tyttö ja auttoihan hän viime syksynä Matilda Juuristoa, kun kolotukset olivat kovia ja Matilda on erittäin tarkka keittiöstään, eikä yksikään tavaraa ollut Millisentin jäljiltä väärässä paikassa.

No, ehkä tästä selvitään, huokasi Tonttu Tohvelo ja nousi vesikelkasta taas keppien varaan. Ovesta astuttuaan molemmat tontut nuuhkaisivat syvään ja vesi herahti kielelle. Riisuttuaan ulkovaatteet he menivät keittiöön, jossa oli ateria katettu kolmikolle. Perunamuusia, uunikalaa yrteillä ryyditettynä, sipulirenkaita kuullotettuna, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Millisentti oli pöydän kattanut nätisti ja pyysi poikia ojentamaan lautasiaan, niin hän ne täyttäisi. Ateria oli maittava. Tonttu Tohvelo huokaisi ja lausui; Oli niin hyvää, että voisi syödä toisen mokoman, mutta kun mahaan ei enempää sovi. Kiitos Millisentti, ateria oli todella loistava, lausui myös Tonttu Kotitonttu.

Millisentti punastui kehuista, sillä tulivathan ne ystäviltä ja työtovereilta. Olen iloinen, että maistui; hän sanoi hiljaa. Ryhdyttiin keskutelemaan lahjojen riittävyydestä vielä kahvikupposen ääressä. Harmi, että lahjoina on vaikea antaa ruokaa, huokasi Tonttu Tohvelo ja jatkoi; Uutisissa oli taas tieto siitä, että leipäjono oli ennätyksellisen pitkä. Se on valitettavan totta; lausui Tonttu Kotitonttu ja jatkoi; Huomasitko myös uutisista sen, että asuntokulut ovat riistäytyneet hallitsemattomiksi. Lainakattoa suunnittelevat.

Millisentti pesi astiat mietteissään ja teki Tonttu Tohvelolle iltasen valmiiksi. Huikkasi mennessään hyvät yöt ja lähti kotiinsa.

Mitä mietti Millisentti? Se selviää kun aukeaa seitsemästoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti