Aiheittain

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 Seitsemäs luukku

Tonttu Tohvelo heräsi myöhään, sillä olivathan juhlat jatkuneet puolille öille asti ja iloisen hulinan jälkeen oli vielä istunut muistelemassa iltaa ja nautti vielä glögiä ja piparia. Aamiaisella tutki sitten Tonttulan sanomia. Kuten arvata saattoi, niin se tarjosi kattavan paketin illan juhlista.
 Näytelmää kehuttiin kovin ja myös ruokatarjoilu oli loistava. Puheet oli kirjoitettu sanatarkkaan ja tänä vuonna juhlapuheen piti Vili Väkiparta, joka kertoi hupaisia tarinoita Raaseporin loiston ajoista. Tomte Slottin kertomus Kaarle XII toilailuista sai Tonttu Tohvelon uudelleen nauramaan. Hauska oli myös Tonttukoulun oppilaiden tiputanssi.

Tanssit olivat valtaisa menestys ja kun kerran vierailijat olivat linnojen tonttuja, niin tanssit sen mukaisia. Oli menuettia, Pompadouria, cicapoa ja monta muuta vanhaa salonkitanssia, joita vieraat auliisti mulle opettivat yhdessä Tonttulan vanhimpien kanssa. Myöhemmin siirryttiin valssin ja muiden uusimpien tanssien pariin. Toki juhlassa soi tonttupolskat, kun kerran tontuista on kyse. Todella sutjakasti se sujui myös vanha rouva Matilda Juuristolts, jonka parketille oli pyytänyt Alv Hoff.

Iltapäivällä oli vierailija tontuilla ja Tonttulan johdon välillä vielä keskusteluja, sillä itse joulupukki oli myös saapunut paikalle.

Millähän vieraat palaavat takaisin? Se selviää, kun kahdeksas luukku aukeaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti