Aiheittain

perjantai 8. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Kahdeksas luukku

Tonttu Tohvelon kello soi kuudelta ja ryhtyi valmistamaan aamiaista ja saatuaan sen valmiiksi, ryhtyi sitä nauttimaan ja luki samalla Tonttulan Sanomia. Siinä oli paljon vielä juhlaillalta kuvia ja Tonttu Tohvelo purskahti nauruun, sillä sivulla oli kuva näytelmästä ja Tonttu Ikiroudalla oli kädessään puurokauha. Sohjokauha piti mukaan ottaman, mutta eihän tonttu-ukkojen kalaretkessä mikään ollut kohdallaan.

Puoli kahdeksan Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu lähtivät kohti veturihallia. Veturiin kunnon tulet ja pian saapui myös muu junahenkilökunta. Lisäksi saapui Janne Jauhopeukalo reellä ja toi tarvittavat elintarvikkeet, jotka yhteistuumin kannettiin ravintolavaunuun.

Vieraat saivat aamiaisen koulun juhlasalissa ja kymmeneltä oli juna lähtövalmis. Pulinaa oli paljon ja paljon oli väkeä rautatieasemalla. Raami Rotwalli tuli junaan viimeisenä, kantaen suurta pakettia. Se mahtui juuri ja juuri vaunun ovesta sisään. Millisentti Mitta ei voinut olla kysymättä paketista: "Mitä sinulla siinä on."

Raami Rotwalli nauroi ja vastasi: "Joulukaloja, sillä Lohipyrstön väki sitten osaa tehdä kalaa. En ole pitkään aikaan saanut tällaisia herkkuja ja piti niitä kotiin ostaa ja kun aamulla Rouvalle soitin, niin hyvin iloinen oli kalasta." Millisentti Mitta oli huolestunut niiden säilyvyydestä, sillä vaunussa oli lämmin ja esitti niiden viemistä ravintolavaunun kylmätilaan. Raami Rotwalli sanoi: "Kyä nää Tampereelle kestää, om meinaa sen verra hyvin pakattu."

Puoli yksitoista oli kaikki matkaajat junassa ja päästiin liikkeelle. Vilkutuksia ja hyvän matkan toivotuksia huudeltiin. Hissukseen lähti juna liikkeelle ja Tonttu Tohvelolla ja Tonttu Kotitontulla piti kiirettä. Sattuivat kuitenkin huomaamaan hurjasti kiitävän poron ja reen. Tonttu Tohvelo sanoi: "Näitkö, sillä oli TES:n vaatetus." Tonttu Kotitonttu sanoi: "Näin kyllä ja nyt taitaa olla jotain pielessä ja pahasti, mutta ei murehdita sitä nyt, sillä reissu on saatava kunnialla tehtyä."

Mitä toi kiireellä Tonttujen Erityisselvitysosaston, tutummin TES, tonttu? Se selviää, kun aukeaa yhdeksäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti